Aparate de aer conditionat ! Nu lasa vremea sa te surprinda

Odata cu venirea temperaturilor toride, cel mai eficient mod de a pastra racoarea in locuinte sau in birouri este achizitionarea unui aparat de aer conditionat. Daca sunteti in cautarea unui astfel de aparat, iata cateva recomandari de care trebuie sa tineti cont.

Tipul de aparat
Aparatele de aer conditionat pentru apartamente sunt de patru tipuri: portabile, splituri, pe perete si pe tavan.

Cele de tip portabil sunt avantajoase prin faptul ca pot fi mutate dintr-o camera in alta, dar sunt mai scumpe si consuma mai multa energie decat alt aparat din gama.

Aparatele de aer conditionat de tip split prezinta mai multe avantaje, printre care se numara nivelul scazut de zgomot, pretul scazut si usurinta in amplasarea unitatii exterioare; insa, acest sistem prezinta si un dezavantaj major: nu introduce aer proaspat in incapere, ci doar il raceste, il dezumidifica si il recircula.

Aparatele de aer conditionat de perete sunt foarte silentioase si eficiente, dar trebuie luat in considerare faptul ca montajul unui astfel de sistem presupune gaurirea peretelui prin care vor trece tevile de freon.

Ajungand la aparatele de aer conditionat de tavan, acestea se remarca prin faptul ca repartitia termica a aerului refulat in incapere este uniforma, ceea ce inseamna un microclimat mult mai placut.

Clasa energetica
Cantitatea de energie electrica pe care o consuma un aparat de aer conditionat este foarte importanta, mai ales cand vine factura de utilitati. De aceea este recomandat sa achizitionati un aparat de clasa energetica A+, A sau B.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Mai multe

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button