Produse bio pentru sanatatea ta

Secolul 21 a adus o explozie de produse in toate domeniile, de la mancare la produse cosmetice, de la electrocasnice si electronice la imbracaminte, produse de curatenie si menaj.

Articole similare

Insa odata cu aceasta varietate, oamenii au inceput sa isi puna semne de intrebare cu privire la toxicitatea si siguranta pentru organism a acestor produse. Asa au aparut produsele bio, din nevoia oamenilor de a avea grija de propria sanatate si de sanatatea planetei.

Daca initial produsele bio au fost cele de tip alimentar, cu timpul acestea au inceput sa cuprinda si produse non alimentare, de genul detergenti bio, cosmetice bio sau haine din bumbac organic.

Beneficiile acestor produse asupra organismului sunt numeroase. Astfel, alimentele bio sunt mai bogate in saruri minerale, oligoelemente si vitamine necesare unei bune functionari a corpului uman.

Majoritatea detergentilor pe care ii folosim sunt de origine petrochimica. Riscul utilizarii produselor

petrochimice este poluarea solului, fiind produse greu degradabile, ecotoxice si neregenerabile, fapt ce in final afecteaza sanatatea utilizatorilor. Detergentii bio in schimb sunt fabricati prin utilizarea resurselor regenerabile,  au ecotoxicitate nula si capacitate de biodegradare de pana la 90%.

Cosmeticele obisnuite sunt adesea invadate de tot felul de compusi toxici, periculosi pentru sanatate. Lotiunile de corp, antiperspirantele, cremele de fata, rujurile si parfumurile contin compusi sintetici numiti parabeni care pot duce uneori si la cancer.

Cosmeticele bio sunt sigure tocmai datorita faptului ca nu contin aceste materii sintetice nocive, ci ingrediente vegetale active provenite din agricultura ecologica deci nemodificate genetic sau tratate chimic cu pesticide, erbicide si fertilizatori.

In SUA si in statele dezvoltate din Uniunea Europeana trendul eco ocupa din ce in ce mai mult teren si are din ce in ce mai multi adepti. Prin urmare, data viitoare cand ai de ales intre un produs bio si unul non-bio, gandeste-te mai intai de toate la sanatatea ta, a familiei tale si a mediului inconjurator.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Mai multe

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verifică și
Close
Back to top button