Trucuri pentru cumpărături inteligente

Iarna e în toi, la fel şi sezonul reducerilor! Reduceri peste reduceri, oferte speciale de 2+1 produs gratis, discount-uri la anumite achiziții… Prețuri irezistibil de mici la haine, sandale, genți, accesorii, produse cosmetice și haine, muuuulte haine!

Articole similare

Tentația e mare, și, dacă n-ai grijă, te poți trezi că deși ai cumpărat la preț redus, tot ai cheltuit o grămadă de bani. Și-atunci… n-ai făcut nicio afacere. Desigur, trebuie să profiți de reduceri, dar nu te lăsa convins să cumperi un produs doar pentru că e la reducere!

Iată câteva sfaturi pentru ceea ce americanii numesc “smart shopping” în perioada reducerilor:

PREGĂTIREA DINAINTE DE “ATAC”

Fă-ți o listă. Dacă n-ai o listă clară cu ce anume ai nevoie, vei ajunge să cumperi lucruri pe care nu le vei folosi. Iar asta înseamnă bani aruncați pe fereastră.

Echipează-te adecvat. Da, exact ca un soldat care merge în luptă! Ai nevoie de echipament special, adaptat sesiunii de shopping preungit care te așteaptă. Asta înseamnă încălțăminte și haine comode, ușor de luat și dat jos, care să nu te facă să pierzi timp prețios prin cabinele de probă. Bijuterii? Mai bine nu, sau doar foarte simple, să nu se agațe prin haine. Machiaj? Minimal, să nu existe riscul să rămână pe haine, dar destul cât să combată lumina puternică din cabinele de probă.

Du-te singur la shopping. Sigur, e mai amuzant să străbați magazinele în gașcă, iar prietenii îți pot oferi păreri și ajuta să te decizi mai ușor. Dar cel mai bine te concentrezi de unul singur și astfel vei și economisi timp. În fond, tu vei purta ceea ce cumperi, deci ești cel mai în măsură să decizi.

CÂND AJUNGI ÎN MAGAZINE

Nu cumpăra nimic fără să probezi! E regula de aur dacă vrei să eviți dezamăgirile și banii cheltuiți aiurea. Oricât de bine arată o haină pe umeraș sau o geantă pe raft, trebuie să vezi cum va arăta pe tine. Corpul tău, forma feței, culoarea tenului și restul trăsăturilor tale fizice sunt cele care fac ca un lucru anume să stea bine pe tine sau nu. Orice haină sau accesoriu care-ți face cu ochiul trebuie probat înainte de a fi cumpărat!

Încearcă mai multe mărimi… până o găsești pe cea care care ți se potrivește mănușă! Mărimile diferă de la un brand la altul, de la un material la altul și chiar de la un sezon la altul. Ia la probat 2-3 mărimi ale aceluiași produs și alege-o pe cea care te flatează cu adevărat.

Privește-te din toate unghiurile. Nu te grăbi atunci când probezi ceva. Uită-te în oglindă din toate unghiurile, mișcă-te în fel și chip, plimbă-te, stai jos, apleacă-te, întinde-te… Dacă îți place ce vezi în orice ipostază, ai undă verde la cumpărat.

Dacă găsești produsul perfect, cumpără-l în mai multe exemplare. Ai găsit pantalonii care vin ca turnați pe tine, tricoul care-ți pune în valoare tenul, sutienul care îți scoate perfect formele în evidență… Dacă și prețul e perfect, cumpără mai multe exemplare, în culori diferite.

Când cumperi încălțăminte… ține cont că picioarele se umflă cu până la 20% în timpul zilei, mai ales dacă mergi mult sau repede. Pășește prin magazin, mișcă-te, fă piruete… orice e nevoie pentru a te convinge că mărimea pantofilor e ok pentru tine. Trebuie să poți păși normal, pantoful să nu-ți iasă din picior, dar nici să nu-ți simți degetele strivite. Când vine vorba de încălțăminte, alege cu atenție maximă!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Mai multe

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button