Reduceri pe decathlon.ro în perioada 10-23 februarie

Pantalon Schi pe Pârtie 180 Negru Damă WED’ZE

Pantalon Schi pe Pârtie 180 Negru Damă WED'ZE

Impermeabilitate

Bună: strat protector 3000 mm.

Căldură

Izolare din vatelină reciclată, căptușeală din poliester pieptănat.

Utilizare ușoară

Lungime reglabilă, prin capse.

Respirabilitate

Material respirant.

Hidrofobie

Material exterior tratat hidrofob.

Reglabil

Talie reglabilă, cu arici.

Buzunare

2 buzunare pentru mâini, cu fermoar.

 

Care sunt elementele care asigură căldură ?
Pentru confort termic, echipa noastră utilizează o izolare din vatelină reciclată (60g/m²). Vatelina este un material sintetic, având la bază poliester ce menţine, în funcţie de mărimea fibrelor, o cantitate mai mică sau mai mare de aer.

Ce este stratul protector?
Stratul protector împiedică pătrunderea apei în interiorul pantalonului şi permite evacuarea transpirației în timpul activităţii, pentru confort optim.

Cum este măsurată impermeabilitatea pantalonului ?
Măsurăm rezistența unui material în funcție de presiunea apei, exprimată în coloană de apă (test bazat pe norma ISO 811). Cu cât presiunea este mai mare, cu atât materialul este impermeabil. Astfel, un material cu impermeabilitatea de 3000 mm rezistă la presiunea exercitată de 3000 mm de apă (ceea ce corespunde unei averse de 2 ore).

Rezistență la intemperii
Pentru a asigura protecţie împotriva intemperiilor (ploaie, zăpadă, vânt), produsul a fost realizat dintr-un material care blochează pătrunderea apei în interior și limitează senzația de frig. Pentru validarea impermeabilitaţii, produsul a fost plasat sub un duş special ce reproduce condiţiile întâlnite pe pârtie. Am validat etanşitatea produsului practicând în condiţii meteo diferite, timp de mai multe zile.

La ce foloseşte hidrofobia pantalonului?
Hidrofobia unui material reprezintă capacitatea acestuia de a lăsa apa să alunece pe suprafaţa lui, fără a o absorbi. Pantalonul este realizat din materiale hidrofobe care prelungesc rezistenţa la intemperii. Hidrofobia materialului se obține printr-un tratament aplicat pe fața exterioară a materialului, dar aceste proprietăți pot fi afectate în timp.

Reactivarea hidrofobiei pantalonului
Hidrofobia poate fi reactivată. Pentru aceasta, pantalonul poate fi uscat la un program sintetic, timp de 10-15 minute. De asemenea, puteți utiliza un spray reimpermeabilizant (disponibil în magazinele noastre): pulverizați sprayul, în manieră uniformă, pe suprafața produsului, apoi lăsați-l la uscat între 10h – 12h.

Ce înseamnă un pantalon respirant?
Este vorba despre un produs capabil să evacueze transpirația. Pentru confirmarea respirabilităţii, se măsoară capacitatea de evaporare, numită RET (test norma ISO 11092). Cu cât valoarea RET este mai mică, cu atât materialul este mai respirant. Pantalonul 150 are un indice RET de 7. În plus, soluțiile tehnice Wedze (fermoare, orificii de ventilare, mesh) limitează apariția condensului în interior și maximizează respirabilitatea.

Cum trebuie să mă îmbrac pe pârtie pentru a nu resimți frigul la picioare?
Pentru confort termic la nivelul picioarelor se recomandă suprapunerea a 2 straturi: – 1 lenjerie de corp pentru evacuarea transpirației; – 1 pantalon de schi pentru protecție împotriva intemperiilor și căldură.

Croiala pantalonului 150
Croiala Regular permite purtarea pantalonului în combinație cu o pereche de colanți tehnici.

Spălarea pantalonului
Pentru performanţe şi rezistenţă optime, se recomandă: A se spăla la maşină, la 30°C. A se spăla pe dos. A nu se folosi detergent. A nu se utiliza balsam. A se stoarce manual. A se usca pe umeraş, într-un loc aerisit şi călduros. A nu se curăţa chimic. A nu se usca pe radiator.

 

Mai multe detalii


Geacă Schi pe pârtie 180 Negru-Alb Damă WED’ZE

Geacă Schi pe pârtie 180 Negru-Alb Damă WED'ZE

Impermeabilitate

Bună: strat protector (3000 mm) și cusături principale etanşe.

Căldură

Izolare termică din vatelină.

Reglabil

Reglabilă în talie și la nivelul manșetelor. Glugă blăniță sintetică detașabilă.

Respirabilitate

Material respirant.

Hidrofobie

Material exterior hidrofob.

Buzunare

4 buzunare: 2 pentru mâini, 1 interior, 1 pentru skipass.

Confort

Guler călduros și moale.

Utilizare ușoară

Protecție fermoar, cu magnet.

 

Căldură
Pentru confort termic, echipa noastră utilizează o izolare din vatelină reciclată (60g/m² pe brațe și 100g/m² pe corp). Vatelina este un material sintetic, având la bază poliester ce menţine, în funcţie de mărimea fibrelor, o cantitate mai mică sau mai mare de aer ce vă protejează împotriva frigului.

Care sunt celelalte elemente care asigură confort termic?
În afară de umplutura gecii, fermoarele impermeabile, materialul para-zăpadă, gluga, gulerul și manșetele reglabile asigură protecție împotriva frigului.

Geacă cu strat protector. Care sunt avantajele?
Stratul protector împiedică pătrunderea apei în interiorul gecii şi permite evacuarea transpirației în timpul activităţii, sportive pentru confort optim.

Impermeabilitate
Rezistenţa unui material se măsoară în funcție de presiunea apei, exprimată în coloană de apă (test bazat pe norma ISO 811). Cu cât presiunea este mai mare, cu atât materialul este impermeabil. Astfel, un material cu o impermeabilitate de 5000 mm rezistă la presiunea exercitată de 5000 mm de apă.

Care sunt elementele care asigură protecție împotriva intemperiilor?
Pentru a asigura protecţie împotriva intemperiilor (ploaie, zăpadă, vânt), această geacă este realizată dintr-un material care blochează pătrunderea apei în interior și limitează senzația de vânt. Etanşeitatea produsului a fost testată în practică, în condiţii meteo diferite, timp de mai multe zile.

La ce foloseşte hidrofobia?
Hidrofobia unui material reprezintă capacitatea acestuia de a lăsa apa să alunece pe suprafaţa lui, fără a o absorbi. Hidrofobia materialului se obține printr-un tratament aplicat pe fața exterioară a materialului, dar aceste proprietăți pot fi afectate în timp.

Reactivarea hidrofobiei
Hidrofobia poate fi reactivată. Pentru aceasta, uscați geaca la un program sintetic, timp de 10 – 15 minute. De asemenea, puteți utiliza un spray reimpermeabilizant (disponibil în magazinele noastre): pulverizați sprayul, în manieră uniformă, pe suprafața produsului, apoi lăsați-l la uscat între 10h – 12h.

Ce înseamnă o geacă respirantă ?
Este vorba despre un produs capabil să evacueze transpirația. Pentru confirmarea respirabilităţii, se măsoară capacitatea de evaporare, numită RET (test norma ISO 11092). Cu cât valoarea RET este mai mică, cu atât materialul este mai respirant. Indicele RET al gecii 150 este 7. Soluțiile tehnice Wedze (fermoare, orificii de ventilare, mesh) limitează condensul în interiorul gecii și optimizează respirabilitatea.

Croiala gecii
Această geacă are o croială Regular. Volumul interior permite purtarea acesteia împreună cu un prim sau al doilea strat tehnic.

Confort termic pe pârtie
Pentru confort termic pe pârtie, se recomandă purtarea a 3 straturi de haine: – stratul 1, pentru evacuarea transpirației; – stratul 2 (strat izolant), pentru conservarea căldurii; – stratul 3 (strat protector), pentru protecție împotriva intemperiilor.

Cum să evitaţi pătrunderea de zăpadă în interior, în caz de cădere?
Partea inferioară este reglabilă, precum și manșetele elastice care limitează intrarea zăpezii și a aerului rece în interior, în timpul căderii.

Notă de comparație a impactului produselor asupra mediului
Impactul produsului asupra mediului este calculat în funcție de ciclurile de viață și diverși indicatori.O notă globală ABCDE a fost efectuată pentru a identifica ușor produsul cu cel mai bun impact asupra mediului, comparând produsele de același tip (tricou, pantalon, rucsacuri, etc). Decizia de a afișa impactul asupra mediului este una voluntară.Mai multe informații: https://www.decathlon.ro/eco-design.html.

 

Mai multe detalii


Colanți Schi 500 Mov Damă WED’ZE

Colanți Schi 500 Mov Damă WED'ZE

Respirabilitate

Redusă: material care se usucă rapid.

Căldură

Medie: poliester pieptănat și structură 3D.

Reducerea mirosurilor neplăcute

Poliesterul are o capacitate limitată de reducere a mirosurilor neplăcute.

 

Croială pantalon 500
Colanții 500 au o croială REGULAR. Aceștia sunt până la genunchi, pentru a evita suprapunerea straturilor (șosete și colanți) și crearea de pliuri în clăpari, care ar putea afecta confortul. Este vorba despre o croială clasică, care se adaptează tuturor conformațiilor.

Proprietățile poliesterului
Poliesterul este materialul cel mai utilizat pentru articolele vestimentare de bază, întrucât este foarte ușor și rezistent. În schimb, acesta se usucă mai greu și are o capacitate limitată de reducere a mirosurilor neplăcute.

Impactul produsului asupra mediului
Impactul asupra mediului este calculat în funcție de ciclurile de viață și diverși indicatori.O notă ABCDE este dată pentru a vă ajuta să identificați ușor produsele cu cel mai bun efect asupra mediului, prin comparație cu alte produse de același tip (tricouri, pantaloni, rucsacuri).

 

Mai multe detalii


Tricou pilates negru cu logo bărbați PUMA

Tricou pilates negru cu logo bărbați PUMA

Respirabilitate

Evacuare rapidă a transpirației, datorită tehnologiei DryCell.

Confort

Material din 100% bumbac, pentru confort optim.

Mai multe detalii


Guler Polar Schi Opritoare Bordo WED’ZE

Guler Polar Schi Opritoare Bordo WED'ZE

Căldură

Realizat din polar, pentru maximum de căldură și finețe la atingere.

Compactare

Produsul încape ușor în buzunar sau rucsac.

Reglabil

Datorită opritoarei, gulerul poate fi reglat în jurul gâtului.

 

Modularitate
Opritoarea permite strângerea gulerului. Aceasta poate fi strânsă la maximum, pentru a îl transforma în căciulă.

 

Mai multe detalii


Mască Easybreath Snorkeling la Suprafață Roz SUBEA

Mască Easybreath Snorkeling la Suprafață Roz SUBEA

Respirabilitate

Mască integrală, pentru respiraţie naturală pe nas şi/sau gură.

Capacitate de limitare a condensului

Concept exclusiv care permite circulația aerului, pentru a evita aburirea.

Câmp vizual

Câmp vizual panoramic, efect 180°.

Utilizare

Chingă din material textil reglabil, ce nu trage părul.

Etanşeitate

Tub cu sistem Dry-Top, ce împiedică pătrunderea apei prin partea superioară.

Evacuarea apei

Supapă de evacuare a apei în partea de jos a măştii, la ridicarea capului.

Adaptare la conformație

2 mărimi cu fustă din silicon, pentru confort şi etanşeitate.

 

De ce este imposibilă scufundarea în apnee cu masca Easybreath?
Volumul de aer conţinut în mască Easybreath® este mai mare decât în măştile clasice, astfel încât la 1 m adâncime, presiunea măştii devine inconfortabilă.

Lungimea tubului
Tubul iese mai mult din apă decât tuburile clasice. Tuburile clasice par mai lungi pentru că pleacă din zona gurii și nu din vârful capului, cum este cazul măștii Easybreath®. Pentru a asigura o respiraţie în conformitate cu normele în vigoare, nu este posibilă lungirea tubului.

Alegerea mărimii corecte
Produsul este disponibil în 3 mărimi care permit acoperirea a 90 % din tipurile de fețe. Pentru copii, alegeți mărimea XS, entru adolescenți și damă, alegeți mărimile S/M, iar pentru bărbați M/L. Pentru a alege corect mărimea măștii, probați masca: nu trebuie să existe spațiu liber între bărbie și partea de jos a măștii. https://sfaturi.decathlon.ro/cum-sa-utilizezi-masca-easybreath/

De ce am trecut de la 4 mărimi la 2 mărimi?
Mărimile S/M și M/L se portrivesc cu 90% dintre fețe (pentru copii mai mari de 10 ani). Am luat decizia de a nu mai produce mărimile XS și XL pentru a reduce prețul măștii Easybreath.

Pot folosi Easybreath dacă am barbă?
Barba poate fi o altă cauză pentru care apa pătrunde în interiorul măștii. Nu recomandăm persoanelor cu barbă să folosească masca Easybreath, deoarece etanșeitatea nu este garantată între garnitura din silicon și piele.

Cum funcționează conceptul exclusiv anti-aburire?
Funcţionare optimă începând cu 18°C datorită faptului că aerul inspirat este proiectat pe vizor înainte de a veni în nas sau în gură. Aerul pe care-l expirați este evacuat cu ajutorul elementelor laterale din silicon și din plastic, care conduc aerul în tub. Astfel, aerul este în mod constant reînnoit. Este acelaşi principiu ca la ventilarea parbrizului maşinii.

Cum funcționează sistemul „dry-top” care împiedică pătrunderea apei în interiorul măștii?
Acest sistem a fost conceput pentru a evita intrarea apei în tub când este marea agitată, când sunt valuri la suprafaţă sau când utilizatorul își apleacă capul prea mult în față. Tubul este prevăzut cu o clapetă, care în caz de scufundare, permite închiderea tubului. În caz de imersiune, suflați atunci când vă ridicați la suprafață, pentru a permite coborârea clapetei.

Precauții pentru utilizarea măștii Easybreath
Atenție la nisip! Evitați contactul măștii cu nisipul, pentru a nu zgâria vizorul. Dacă remarcați nisip pe mască, nu forţaţi închiderea tubului. Clătiţi tubul și masca înainte de folosire. De asemenea, nisipul poate bloca flotorul. Clătiţi energic tubul sau utilizați o cheie, pe care să o treceți prin spațiile de aerisire ale tubului, pentru a debloca flotorul, apoi clătiți tubul.

În caz de spargere, masca Easybreath poate fi reparată?
Puteți crește rezistența în timp a măștii Easybreath! Serviciul post-vânzare este disponibil la atelierele magazinelor Decathlon. Piesele de schimb sunt disponibile pe site-ul decathlon.ro. Cod piese: chingă – 8316952, valvă – 8363399, tub- 8506099.

Dimensiuni
Înălțime: 28 cm. Lăţime: 18 cm. Grosime: 12 cm.

 

Mai multe detalii


Cagulă Polar Schi Roz pal Copii WED’ZE

Cagulă Polar Schi Roz pal Copii WED'ZE

Căldură

Cagulă din polar moale, pentru confort optim și căldură.

Compactare

Încape ușor în buzunar sau rucsac.

 

Igienă
Pe lângă avantajele sale termice, cagula garantează și igiena capului, mai ales când alegeți să faceți schi cu o cască închiriată.

Forma cagulei
Decupajul de la nivelul cefei a fost micșorat pentru a nu crea disconfort dacă este purtată cu jachetă de schi. Astfel se evită suprapunerea straturilor, pentru libertate de mișcare optimă în timpul practicii!

Mărime copii
Pentru modelele WEDZE, mărimea de adulți corespunde unei circumferințe între 52-56 cm. În funcție de elasticitatea materialului, această circumferință poate varia ușor. Pentru un copil cu o circumferință a capului între 48 – 52 cm, alegeți un model pentru copii (KID). Pentru un copil cu o circumferință a capului sub 48 cm, alegeți un model BABY.

 

Mai multe detalii


Mănuși Schi 100 Negru Adulți WED’ZE

Mănuși Schi 100 Negru Adulți WED'ZE

Căldură

Umplutură cu vatelină 150g/m² și căptușeală din material pieptănat.

Impermeabilitate

Membrană impermeabilă, cu tratament exterior hidrofob.

Rezistenţă

Întărituri pe palmă, din poliuretan.

Reglabil

Strângere cu elastic la încheietură. Manșete cu deschidere mare.

Dexteritate

Nu afectează dexteritatea.

 

Material tratat hidrofob
Toate mănușile de la Wed’ze sunt tratate hidrofob și nu permit absorbția apei, aceasta alunecând pe suprafața materialului. Astfel, materialul nu absoarbe apă și mănuşile rămân uşoare şi călduroase. Hidrofobia se obţine printr-un tratament aplicat pe suprafaţa exterioară a materialului. Pentru a nu-și pierde eficiența, acest tratament trebuie repetat la fiecare 2-3 spălări, folosind produse speciale, disponibile în magazinele Decathlon.

Membrană impermeabilă
Membrană impermeabilă, formată dintr-un strat de polimer foarte subţire, plasat între căptuşeală şi materialul aflat în contact cu exteriorul. Această membrană formează o barieră împotriva apei şi oferă impermeabilitate. În plus, materialul exterior al produsului este supus unui tratament hidrofob ce limitează absorbţia apei. Cu toate acestea, doar o mănuşă tip cauciuc este complet etanșă etanşă. O mănuşă cu membrană, în condiţii de umiditate extremă, va prezenta o etanșeitate limitată.

Rezistenţă la vânt
Toate mănușile Wedze protejează de frig.Ştiaţi că vântul amplifică senzația de frig? La o temperatură exterioară de 0 °C și vânt de 20 km/h, temperatura resimțită este de -10 °C. Materialul de protecție împotriva vântului reduce senzația de frig.

Utilizare
Pentru a vă pune rapid mănuşile, este suficient să trageţi spre interior de chinga de la nivelul încheieturii.

Sistem anti-pierdere
Mănușile sunt prevăzute cu un șnur reglabil pentru fixare la încheietură, astfel încât să nu riscați să pierdeți mănușile la urcarea în telescaun.

Ce reprezintă dexteritatea mănușilor?
Dexteritatea mănușilor noastre a fost evaluată pe o scară de la 1 la 5, în urma unor teste de teren. Dacă dexteritatea mănușilor este 5, acestea asigură o bună manipulare a obiectelor. Pentru a evalua nivelul de dexteritate al mănușilor, echipa noastră a testat capacitatea de punere și îndepărtare a ochelarilor de schi, reglarea cataramelor clăparilor, deschiderea/închiderea fermoarelor jachetei.

 

Mai multe detalii


Cagulă Ninja Schi Mov Adulți WED’ZE

Cagulă Ninja Schi Mov Adulți WED'ZE

Căldură

Acoperă şi protejează împreună cu casca de schi.

Compactare

Produsul încape ușor în buzunar sau rucsac.

Adaptare la conformație

Material elastic, pentru confort la purtarea cu cască.

Respirabilitate

Materialul sintetic evacuează transpirația.

 

Igienă
Pe lângă confortul termic, cagula garantează igiena capului, mai ales dacă alegeţi o cască de închiriat.

 

Mai multe detalii


Pantalon Schi pe pârtie 500 Bleumarin Damă WED’ZE

Pantalon Schi pe pârtie 500 Bleumarin Damă WED'ZE

Impermeabilitate

Bună: membrană de 8000mm.

Căldură

Interior din polar pieptănat.

Concept eco

Material principal: 100% reciclat (fără membrana impermeabilă din poliuretan).

Libertate de mișcare

Material flexibil.

Respirabilitate

Material respirant.

Hidrofobie

Material exterior tratat hidrofob.

Reglabil

Talie reglabilă prin bandă cu arici. Găici pentru curea.

Buzunare

2 buzunare pentru mâini, cu fermoar.

 

Informații complementare dezvoltare durabilă: poliester recilat
Reciclând bidoane din plastic sau părți de material textil pentru a obține poliester, diminuăm utilizarea de resurse provenite din petrol, păstrând în același timp și calitatea de respirabilitate a materialului.

Ce este o membrană şi la ce foloseşte?
Membrana este un material foarte subţire aplicat pe faţa internă a materialului exterior. Hidrofobă, aceasta împiedică pătrunderea apei în material, dar asigură evacuarea optimă a transpiraţiei. Membrana este esențială pentru a menţine pielea uscată și pentru a asigura confort termic.

Rezistență la intemperii
Pentru a asigura protecţie împotriva intemperiilor (ploaie, zăpadă, vânt), produsul a fost realizat dintr-un material care blochează pătrunderea apei în interior și limitează senzația de frig. Pentru validarea impermeabilitaţii, produsul a fost plasat sub un duş special ce reproduce condiţiile întâlnite pe pârtie. Am validat etanşitatea produsului practicând în condiţii meteo diferite, timp de mai multe zile.

La ce foloseşte hidrofobia pantalonului?
Hidrofobia unui material reprezintă capacitatea acestuia de a lăsa apa să alunece pe suprafaţa lui, fără a o absorbi. Pantalonul este realizat din materiale hidrofobe care prelungesc rezistenţa la intemperii. Hidrofobia materialului se obține printr-un tratament aplicat pe fața exterioară a materialului, dar aceste proprietăți pot fi afectate în timp.

Reactivarea hidrofobiei pantalonului
Hidrofobia poate fi reactivată. Pentru aceasta, produsul poate fi uscat la un program sintetic, timp de 10-15 minute. De asemenea, puteți utiliza un spray reimpermeabilizant (disponibil în magazinele noastre): pulverizați sprayul, în manieră uniformă, pe suprafața produsului, apoi lăsați-l la uscat între 10h – 12h.

Ce înseamnă un pantalon respirant?
Este vorba despre un produs capabil să evacueze transpirația.Pentru confirmarea respirabilităţii, se măsoară rezistența evaporativă, numită RET (test norma ISO 11092). Cu cât valoarea RET este mai mică, cu atât materialul este mai respirant. Pantalonul 500 are un RET de 6. Toate aceste soluții tehnice Wedze (fermoare, orificii de ventilare, mesh) limitează apariția condensului în interiorul produsului și maximizează respirabilitatea.

Alegerea corectă a ţinutei pe pârtie
Pentru confort termic şi a menţine pielea uscată, se recomandă purtarea a două straturi: 1 lenjerie de corp pentru evacuarea transpirației și 1 pantalon de schi pentru protecție împotriva intemperiilor și căldură.

Evitarea intrărilor de zăpadă în pantalon
Pantalonii sunt prevăzuți cu parazăpezi la bază, pentru a acoperi clăparii. În caz de cădere în zăpadă sau ninsoare, acestea împiedică intrarea de zăpadă în interior.

Croiala pantalonului 500
Croiala Slim permite purtarea pantalonului împreună cu o pereche de colanți.

Spălarea pantalonului
Pentru performanţe şi rezistenţă optime, se recomandă: A se spăla la maşină, la 30°C. A se spăla pe dos. A nu se folosi detergent. A nu se utiliza balsam. A se stoarce manual. A se usca pe umeraş, într-un loc aerisit şi călduros. A nu se curăţa chimic. A nu se usca pe radiator.

 

Mai multe detalii


Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Mai multe

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button