Campania „Ne vedem la un pahar de vin” pe carturesti.ro [02.02.2021 – 15.02.2021]

Cum vă place vinul? Fie el roșu sau alb, selecția de vinuri de pe carturesti.ro, cu până la 25% reducere până pe 15 februarie, va stă la dispoziție. Haideți, ne vedem la un pahar. Campanie valabilă în perioada 2-15 februarie, exclusiv pe carturesti.ro, în limita stocului disponibil.

Vin rose – Petro Vaselo, Pinot Noir, sec, 2019

Vin rose - Petro Vaselo, Pinot Noir, sec, 2019

Reusita unui vin rose de calitate sta in priceperea oenologului dar si in recoltarea celor mai bune boabe de struguri, care odata ajunsi la maturitate va oferi ingredientul principal pentru un vin de exceptie. Culesul manual cat si selectia strugurilor joaca un rol important in definirea vinului, ce este completata de fermentatia malolactica care are loc pe o perioada de 15 zile, in tancuri din otel inoxidabil.

Soiul de Pinot Noir care sta la baza produceri acestui vin Rose, este unul cu randament foarte bun avand in vedere ca struguri sunt recoltati de pe varful unei coline ce isi are orientarea catre vest.

Culoarea roz pal este una caracteristica si scoate in evidenta prin miros o bogatie de note tinere si vegetale, completate de un gust fresh in care regasim transpunerea culori in natura fructelor de padure. Vinul se recomanda a fi servit la o temperature de maxim 10 grade impreuna cu , antreuri calde sau reci, somon la cuptor cu sos de capere sau pui la cuptor.

Miros: Condimente, Fructe de padure, Vegetal.
Gust: Bergamota, Cirese, Zmeura, Mure, Fragi, Aciditate placuta, Grapefruit rosu.

Mai multe detalii


Vin spumant – Issa, La salina, Charm, brut

Vin spumant - Issa, La salina, Charm, brut

Crama La Salina este un proiect realizat de doi iubitori de vinuri nobile care și-au folosit pasiunea și resursele pentru a reface arealul viticol din județul Cluj, dealurile Durgău, începând cu anul 2011. După zeci ani în care pământul a fost neexploatat, în 2012 antreprenorii au plantat viță de vie și au investit în utilaje de ultimă generație.

Pe mai bine de 70 de hectare La Salina cultivă soiuri cu tradiție în Lumea Veche, pentru cele mai prețioase monosoiuri din Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Rhein Riesling și Muscat Ottonel.

Charm brut este un vin spumant nou în portofoliul La Salina, și are, cel puțin în parte, origini italiene. Spumantul este obținut din soiul Chardonnay, fermentat prima dată în crama din Transilvania. A doua fermentare este realizată în Valdobbiadene, de vinificatorul Foss Marai.

Aspect: Galben-pai, cu aciditate fină și persistentă.

Miros: Fructat și vegetal.

Gust: Note fructate, dominate ușor de mere și pere coapte, urmate de flori și vegetale (fân). Post gust mediu, răcoritor.

Asociere culinară: Un spumant ușor de savurat alături de pește, fructe de mare, preparate mediteraneene și gustări cu brânzeturi proaspete.

Temperatură de servire: 6 – 8°C.

Mai multe detalii


Vin alb – Valea Ascunsa, Feteasca alba, sec, 2017

Vin alb - Valea Ascunsa, Feteasca alba, sec, 2017

Aromele proaspete de citrice în combinaţie cu flori albe de câmp te vor încânta încă din prima clipă la Fetească noastră albă. Prin aciditatea moderată şi corpul blând, vinul îşi spune povestea cu bucurie în orice moment al zilei ai alege.

Îngrijim 20 de hectare de viţă de vie, adică 93.330 de viţe, îmbăiate în câteva mii de ore de soare pe an, renăscute pe dealurile din Ascunsa, Teaca, Bistriţa-Năsăud. Pe de altă parte, suntem o cramă de familie, dotată la cele mai înalte standarde de tehnologie, cu o capacitate de producţie de 100.000 de litri pe an. Lucrăm minuţios, atent, cu drag şi bucurie, ardeleneşte dacă vreţi, ca să “distilăm” nectarul viu născut de viţele noastre. Vă invităm să ne cunoaşteţi în fiecare sticlă de Fetească albă, Fetească regală, Chardonnay, Sauvignon blanc şi Fetească neagră.

Vinurile noastre sunt produse şi îmbuteliate de crama Valea Ascunsă – vin de Teaca

Mai multe detalii


Vin rosu – Metamorfosis, 2016, sec

Vin rosu - Metamorfosis, 2016, sec

Acest vin roșu rubiniu aprins afișează arome de fructe negre, cum ar fi mure şi coacăze, pâine prăjită și note de piper date de păstrarea în butoaie mari de stejar, timp de 18 luni. La gust este generos, bine echilibrat, cu taninuri coapte și un post-gust neobosit. Va complimenta cu succes carnea roșie la grătar, tocănițele vânărorești și brânzeturile semi-tari.

Categorie:vin rosu sec
Tara: Romania
Regiune: Dealu Mare
Soi: Cabernet Sauvignon
Cantitate: 0.75 L
Alcool: 14 %

 

Mai multe detalii


Vin rose – Crama Liliac, Young Liliac Light Rose, 2019, sec

Vin rose - Crama Liliac, Young Liliac Light Rose, 2019, sec

Temperatura de servire: 10° Celsius

Culoarea roz pal balansează aromele ușoare de vișine, rodie și mure. Gustul este proaspăt cu note fructate și un post gust cu note de fructe de pădure.

Specialități recomandate: Se recomandă ca aperitiv sau alături de preparate ușoare de vară, de la pește și frigărui de pasăre până la cheesecake cu fructe de pădure sau căpșuni.

Mai multe detalii


Vin spumant – Silvania Premium Lux, demisec

Vin spumant - Silvania Premium Lux, demisec

Vinul spumant SILVANIA face parte din elita rarelor vinuri spumante româneşti, obţinut prin metoda tradiţională „Champenoise” și anume prin refermentarea naturală a vinului în sticlă, timp de până la 3 ani. Pe tot parcursul acestei lungi perioade este obligatoriu ca umiditatea şi temperatura (12 grade Celsius) să fie constante. Aceste condiţii nu se pot obţine decât în hrubele adânci şi întinse ca cele de la Măgura Şimleului, aflate la 60 m sub stâncă, cu galerii în lungime de 3,5 km.

 

Mai multe detalii


Vin spumant – Silvania Premium Lux, brut natur

Vin spumant - Silvania Premium Lux, brut natur

Vinul spumant SILVANIA face parte din elita rarelor vinuri spumante româneşti, obţinut prin metoda tradiţională „Champenoise” și anume prin refermentarea naturală a vinului în sticlă, timp de până la 3 ani. Pe tot parcursul acestei lungi perioade este obligatoriu ca umiditatea şi temperatura (12 grade Celsius) să fie constante. Aceste condiţii nu se pot obţine decât în hrubele adânci şi întinse ca cele de la Măgura Şimleului, aflate la 60 m sub stâncă, cu galerii în lungime de 3,5 km.

 

Mai multe detalii


Vin alb – Crama Liliac, Young Liliac Fruity, 2019, sec

Vin alb - Crama Liliac, Young Liliac Fruity, 2019, sec

 

Soi de struguri: Fetească Albă & Chardonnay & Sauvignon Blanc

Culoarea galben pal ne indică un vin tânăr, ușor și proaspăt. Descoperim arome de piersică, măr și grapefruit dar și florale, soc și salcâm. Gustul este echilibrat, aciditate plăcută, textură cremoasă și un post gust lung.

Specialități recomandate: Ideal alături de fructe de mare, oreze, pește și salate de vară.

Temperatura de servire: 10° Celsius

Mai multe detalii


Vin alb – Crama Liliac, Young Liliac Fresh, 2019, sec

Vin alb - Crama Liliac, Young Liliac Fresh, 2019, sec

Culoarea galben pai cu reflexii verzui indică un vin tânăr. Se deschide cu arome intense precum caise verzi, lămâie verde și ananas, cât și arome florale de salcâm și flori de câmp. Gustul este proaspăt cu note citrice pe final.

Specialități recomandate: Perfect alături de mâncare asiatică, paste cu pește și fructe de mare ușor condimentate, salate și brânzeturi

TemperatureTemperatura de servire: 10 grade Celsius

 

Mai multe detalii


Vin rosu – Liliac Red Cuvee, 2018, sec

Vin rosu - Liliac Red Cuvee, 2018, sec

Culoarea acestui vin este de un roșu-purpuriu. Aromele sunt de fructe dulci de pădure, afine și cireșe negre amare, la care se adaugă, la final, note de cuișoare și piper. Gustativ, simțim și prospețimea taninurilor suple și perfect integrate, cu note suave de vanilie și scorțișoară. Un vin excelent pentru preparatele din carne de miel. gulaș, mâncăruri din bucătăria mediteraneeană și brânzeturi maturate.

 

Categorie:vin rosu sec
Tara: Romania
Regiune: Lechința
Soi: Fetească Neagră & Merlot
Cantitate: 0.75 L
Alcool: 14.5%

Mai multe detalii


Vin rosu – Via Marchizului, 2017, sec

Vin rosu - Via Marchizului, 2017, sec

Vinul din stica provine de pe o parcela distincta a Viei Marchizului ascunsa pe colinele retrase din Podgoria Dealu Mare. Cei 90 de ari cultivati ecologic cu Negru de Dragasani au fost izolati de restul viei datorita superioritatii acestora. Aceasta superioritate se datoreaza unei combinatii de elemente precum solul, topografia, precipitatiile, lumina si caldura soarelui.

Categorie: vin rosu sec

Tara: Romania

Regiune: Dealu Mare

Soi: Negru de Dragasani

Cantitate: 0.75 L

Alcool: 14.5%

 

 

Mai multe detalii


Vin rosu – Liliac, Feteasca neagra, sec 2018

Vin rosu - Liliac, Feteasca neagra, sec 2018

Culoarea rubinie cu accente purpurii indică eleganța acestui vin, completată de nasul fructat cu arome de cireșe, turtă dulce și note de piper negru. Datorită diferenței semnificative de temperatură dintre zi și noapte, ne întâlnim cu un vin delicat, ușor de băut, cu note de prune coapte și vanilie în post gust.

Specialități recomandate: Perfect alături de preparate din carne de rață, preparate din legume sau soufflé de brânză.

Mai multe detalii


Vin rosu – Cantus Primus, Feteasca Neagra, 2017, sec

Vin rosu - Cantus Primus, Feteasca Neagra, 2017, sec

O culoare atractivă, rosu intens cu reflexii rubinii. Aromele intense amintesc de fructe roşii ajunse la maturitate, gemuri din prune şi cireşe şi se întrepătrund cu notele minerale şi de condiment dulce. La gust este amplu, generos cu tanini moi şi un final lung şi plăcut.

Ideal cu brânzeturi, fripturi din carne roșie sau ciuperci și alături de preparate tradiționale românești. Se servește la 16 grade C.

Regiune: Dealu Mare

Soi: Feteasca Neagra

 

Mai multe detalii


Vin alb – Metamorfosis, Sauvignon Blanc & Feteasca alba, sec. 2018

Vin alb - Metamorfosis, Sauvignon Blanc & Feteasca alba, sec. 2018

Gama Viile Metamorfosis oferă o selecție generoasă de soiuri internaționale și autohtone, un exemplu superb de struguri ce prosperă în viile noastre din Dealu Mare, puşi în valoare fie ca şi soi pur sau în asamblaje. Stilul vinurilor pune accentul pe caracterul soiurilor de struguri iar maturarea în butoaie de stejar, de capacitate mică sau mare, a fost folosită doar la vinurile roşii şi doar pentru a aduce un plus de complexitate şi eleganță.

Mai multe detalii


Vin alb – Casa de vinuri Stefanesti, L’attitude, demidulce, 2019

Vin alb - Casa de vinuri Stefanesti, L'attitude, demidulce, 2019

Cea mai inalta podgorie din sudul Romaniei. Created with pride in Romania.

Mai multe detalii


Vin rosu – Fautor, Aurore, sec, 2016

Vin rosu - Fautor, Aurore, sec, 2016

Fautor Aurore Feteasca Neagra – Tempranillo este un tandem unic intre un soi indigen si unul spaniol. Buchet nobil de cirese, visine, piper negru, pe fundal cu nuante rustice si arome de violete.

Mai multe detalii


Vin rosu – Alira Grand Vin Cabernet Sauvignon, 2014, sec

Vin rosu - Alira Grand Vin Cabernet Sauvignon, 2014, sec

Alira Grand Vin Cabernet Sauvignon 2011 este un vin sec creat din struguri atent selecționați de pe cele mai bune parcele din Aliman. Baricat timp de 14 luni în butoaie de stejar, acest Cabernet Sauvignon emană arome de mure, mentă și lemn dulce. Cu un potențial de învechire de până la 10 ani, Alira Grand Vin Cabernet Sauvignon este vinul care impresionează prin stil și eleganță.

 

Mai multe detalii


Vin rosu – Tarla 101, 2016, sec

Vin rosu - Tarla 101, 2016, sec

De la cel mai iubit producator de vinuri rosii destinate exclusiv HoReCa, am ales un soi eminamente romanesc, Feteasca Neagra ca un ‘condiment’ delicat al cupajului ce are in completare doua soiuri frantuzesti, perfect adaptate terroir-ului din Dealu Mare, Ceptura. Merlotul este baza catifelata si extrem de fructata, sustinuta intr-un echilibru perfect de structura si culoarea intensa de rosu purpura al Cabernet Sauvignon-ului. Pentru ca varietatea este esenta vietii, gama Tarla 101, surprinde terroir-ul romanesc printr-o diversitate de soiuri din zone viticole specifice si caracteristice tarii noastre. Astfel, au fost cautate cele mai bune parcele de vie de la cei mai reprezentativi producatori a respectivelor areale viticole. Din soiuri consacrate in Romania s-au realizat o serie de cupaje de excelenta, o oglinda a solului, climei si traditiei viticulturale tipice fiecarei zone in parte. Asa a luat nastere vinul Tarla 101, o serie de cupaje de soiuri complementare, destinate entuziastilor de vin si celor ce cred in traditia viticulturii romanesti.

Mai multe detalii


Vin rosu – Balla Geza Cadarca, 2017, rosu, sec

Vin rosu - Balla Geza Cadarca, 2017, rosu, sec

Vin cu o culoare intensă rubinie, un soi care ne încantă cu mirosul ei de flori de câmp şi cu baza condimentată. Un vin deosebit, ce nu poate fi comparat cu alte soiuri, prezintă o lume interesantă, fructuoasă, iar datorită conţinutului foarte ridicat de zinc este un afrodiziac natural.

Mai multe detalii


Vin rosu – La Migdali, Merlot, ecologic, sec, 2017

Vin rosu - La Migdali, Merlot, ecologic, sec, 2017

Merlot-ul nostru ecologic a fost special conceput sa te rasfete cu bogatia sa catifelata, pretioasa sa culoare rubinie si aroma de fructe de padure proaspete. Bucura-te de el intr-o companie agreabila si lasa-l sa-ti spuna povestea magica a unui taram idilic. Autentic si neatins, un strop de natura pura.

Mai multe detalii


Vin rosu – Crama Catleya, Freamat, Cabernet & Merlot, 2016, sec

Vin rosu - Crama Catleya, Freamat, Cabernet & Merlot, 2016, sec

Cupaj de Merlot (58%) si Cabernet sauvignon (42%), recolta Freamat este un vin fructos, elegant si complex, culoarea sa este stralucitoare, purpurie, cu reflexii violacee.

Degustarea acestui vin este oportunitatea de a trăi o experiență senzorială unică.

Freamăt s.n. du roumain: I. fremissement, bruissement des feuilles dans le vent. 2. (lit.) frisson, plaisir. / du lat. fremitus

Mai multe detalii


Vin rosu – Aurelia Visinescu / Nomad, Merlot, 2017, sec

Vin rosu - Aurelia Visinescu / Nomad, Merlot, 2017, sec

Moale si catifelat, cu miros de mure, cirese si coacaze, completat cde notele subtile de vanilie. Se poate servi la 18° C alaturi de friptura de vita, proc, chiar fazan sau curcan. Se asociaza de minune cu branzeturile servite „a la francaise” la sfarsitul mesei.

Soft and velvety on the palate, blackberry, cherry and red currants nose with well integrated vanilla. Serve at 18°C with any steak, beef, pork and even pheasant and turkey. An excellent choice for cheeses served “à la française” at the end of the meal.

Mai multe detalii


Vin alb sec – Neuburger 2018, Liliac

Vin alb sec - Neuburger 2018, Liliac

Vinul Neuburger 2018, 0.75L, Liliac

Liliac Neuburger este un vin de culoare galben lamaie ce dezvaluie finetea acestuia. In nas simtim arome intense de bergamota, dovleac, note de ananas si piersica verde. Un vin corpolent si carnos, cu aciditate placuta si indicii de banane si guava.
Enologul Liliac ne recomanda Neuburger langa legume la gratar, somon file sau mancaruri traditionale de pui.
Temperatura recomandată de servire este de 10° C.
Crama LiliacÎn zilele noastre, Liliac reînvie tradiţia seculară pe care Transilvania o are în viticultură. Peisajul secular şi tehnica modernă crează, pe cele 52 de hectare, o simbioză perfectă. Aici sunt create vinuri autohtone, care cuceresc prin rafinament şi complexitate. Indiferent dacă sunt albe, roşii, roze sau irezistibil de dulci, de fiecare dată când deschidem o sticlă de Liliac, experienţe incredibile sunt pe punctul de a fi descoperite.
Astfel, în vinurile Liliac, pe lângă strugurii româneşti, culeşi cu multă migală şi dragoste, se regăseşte și un procent semnificativ de experienţă austriacă. Iar sub îndrumarea specialistului Rudolf Krizan, care a studiat ani de zile diversele aspectele ale producerii vinului, atat lucrarile din cadrul podgoriei, cât şi cele din cramă se ridică la cel mai înalt grad de profesionalism. Vorbim aşadar despre un consorţiu al pasionaților de vin, care subliniază standardele ridicate ale vinului Liliac.

Mai multe detalii


Vin rosu – La Migdali, Trois Amis, sec, 2017

Vin rosu - La Migdali, Trois Amis, sec, 2017

Cupaj din feteasca neagra, shiraz si cabernet Franc. Maturat 9 luni in butoaie de stejar frantuzesc.

Ca orice prietenie armonioasa, acest cupaj mixeaza toate calitatile celor trei varietati – Feteasca Neagra, Shiraz si Cabernet Franc, amestecate pentru cel mai bun rezultat si pentru deliciul consumatorului rafinat.

Bucura-te de el in cea mai buna companie.

Mai multe detalii


Vin alb – Aurore, Fautor, Feteasca Regala, sec, 2018

Vin alb - Aurore, Fautor, Feteasca Regala, sec, 2018

Fautor Aurore Fetească Regală este un vin cu adevărat regal. Culoare frumoasă galben pal cu reflexii verzui, aromă bogată și explozivă de iasomie, note fine florale și citrice. Pe palat este bine structurat, complex, fructuos.

Compania de familie „Fautor’’ a fost fondată la sfârşitul secolului XX. Calea parcursă de la începuturi până azi a fost marcată de performanțe și distincţii, iar la baza succesului a stat experienţa şi entuziasmul membrilor familiei, cât şi talentul vinificatorului. În 2003-2006 au fost implementate tehnologii avansate și plantați butași de viță-de-vie, pentru ca astăzi podgoriile „Fautor’’ să se extindă pe un areal de cca. 350 ha. Atât vinăria, cât şi plantaţiile sunt amplasate în microzona Tigheci, făcând parte din zona viti-vinicolă „Valul lui Traian” la Sudul Moldovei. Microzona Tigheci este una absolut unică, fiind foarte reuşită pentru producerea vinurilor de calitate atât albe, cât şi roşii. Denumirea „Fautor” îsi trage originea din limba latină şi semnifică „creator, autor”, purtând semnificatia unei responsabilități maxime pentru calitate și abordarea personalizată a vinificatorului. Fautor Winery este o crama ce obține foarte multe premii la nivel internațional. Dintre acestea, putem aminti: „Best Producer Still Wine Moldova” 2019 – titlu oferit pentru Fautor Winery de către jurații prestigiosului Berliner Wine Trophy, 2 mari medalii de aur la Frankfurt International Trophy – Wine, Beer and Spirits Competition.

Mai multe detalii


Vin rosu – Luscan, 2012, sec

Vin rosu - Luscan, 2012, sec

Pentru noi, cei de astăzi ne bucurăm când degustăm acest vin, poate nu contează cine este autorul vinului, cine muncește via, cui a aparținut pământul. În semn de respect am hotărât ca fiecare vin să poarte numele și chipul persoanei de la care noi am preluat cest pământ.

 

Categorie:vin rosu sec
Tara: Romania
Regiune: Fințești, Dealu Mare
Soi: Pinot Noir
Cantitate: 0.75 L
Alcool: 14.6%

Mai multe detalii


Vin spumant – Prince Stirbey / Cramposie, Extrabrut, 2007

Vin spumant - Prince Stirbey / Cramposie, Extrabrut, 2007

Vin alb, spumant.

Temperatura de servire: 8 – 10 grade Celsius.

Deja la inceputul secolului XIX, expertii din Franta si Germania au constatat ca Cramposia este un soi potrivit pentru a fi vinificat ca spumant. Produs din struguri de Cramposie, vinificat conform metodei traditionale „champenoise”: dupa prima fermentare avinului de baza, s-a facut a doua fermentare in sticle, vinul maturand 4 ani de zile pe drojdie in sticle. Urma remuajul manual timp de 2 saptamani, urmat de degorjare si dozare, dar fara adaos de zahar, folosind pentru dozaj numai acelasi vin spumant.

Din aciditatea lui ridicata, impreuna cu mineralitatea fina si fructuozitatea proaspata si eleganta rezulta un vin spumant care trezeste toate simturile, de o usurinta si finete seducatoare, reflectand geniul locului unde s-a nascut si al oamenilor care l-au creat.

Spumant Extra Brut: Vinificat din struguri de Crâmpoşie, al căror caracter proaspăt şi vesel se reflectă şi în produsul final, obţinut prin metoda tradiţională “Champenoise”, cu 30 de luni de învechire pe drojdie, în sticlă: se adaptează perfect la orice socializare, deschizând uşile pentru conversaţie.

Asociere culinara: branzeturi invechite, somon, prosciutto, pana la pachetele de primavara si bruschette cu rosii sau simplu, ca antreu.

Mai multe detalii


Vin rosu – Vinuri de Macin, Merlot , 2017, sec

Vin rosu - Vinuri de Macin, Merlot , 2017, sec

Merlot este un vin sec, roşu care contribuie la ridicarea renumelui Podgoriei Sarica-Niculiţel. Are o culoare roşie-rubinie, este astringent şi taninos, impunându-se printr-o catifelare specifică celor mai fine vinuri. Parfumul şi aroma sunt delicate şi asociate fructelor de pădure. Prin maturare şi învechire Merlot-ul câştiga un buchet atrăgător şi persistent în senzaţiile postgustative.

Temperatura recomandată de servire: 15-18°C

Asocieri culinare: Se asortează cu mâncăruri care au la bază carne roșie (friptură de vită, porc, vânat),brânzeturi.

 

Mai multe detalii


Vin rosu – Davino Ceptura Rouge, 2015, sec

Vin rosu - Davino Ceptura Rouge, 2015, sec

Cupaj rosu sec obtinut din soiurile Feteasca Neagra, Merlot si Cabernet Sauvignon in Podgoria Ceptura. Cules la maturitate deplina.

Mai multe detalii


Vin rosu – Aurelia Visinescu / Nomad, Feteasca Neagra, 2017, sec

Vin rosu - Aurelia Visinescu / Nomad, Feteasca Neagra, 2017, sec

Arome de prune uscate si cirese negre, ciocolata, vanilie si taninuri fine provenite de la lemnul de stejar. Se poate servi singur sau cu preparate pe baza de carne rosie, branzeturi fermentate, la o temperatura de 16-18° C.

Dry plums and black cherry nose, chocolate, vanilla and soft tannins from the oak. Can be served by itself or with red meat, fermented cheese, slightly cooled at 16 – 18°C.

 

Mai multe detalii


Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Mai multe

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button