Ai un antivirus instalat? Computerul tau este protejat?

In aceasta perioada computerul si internetul au devenit indispensabile. Necesitatea acestora exista fie pentru telemunca, fie pentru educatie online, fie pentru mentinerea afacerilor proprii mutate online sau nevoi care ne imbunatatesc viata – sa tinem legatura cu prietenii pe retelele de socializare, sa descarcam jocuri si filme sau sa cautam informatii. In acest fel suntem aproape tot timpul conectati la lumea virtuala.

Spatiul cibernetic este insa plin de capcane, iar un singur click gresit ne-ar putea expune fisierele importante programelor software malitioase sau asa-zisilor virusi.

Tocmai de aceea instalarea programele de tip antivirus este absolut necesara, pentru a va asigura o navigare cat mai linistita.

Antivirusii identifica, neutralizeaza/dezinfecteaza sau elimina software-urile distructive. Majoritatea dintre ei functioneaza in primul rand in vederea dezinfectarii fisierelor infectate. Daca acest lucru nu functioneaza, urmatorul pas este sa transfere fisierul virusat in carantina, iar ultimul pas in protejarea computerului este stergerea directa a fisierului infectat. Cele mai bune programe antivirus sunt: NOD32, Kaspersky, Bitdefender, Norton, AVG.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Mai multe

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button