Motiveaza-te citind! Carti motivationale cu pana la 30% reducere!
Motivația vine citind!
În perioada 16-28 februarie, cartepedia.ro reduce prețurile cu până la 30% la o selecție de cărți motivaționale.
Descoperă și tu titlurile editurilor Trei, Lifestyle și Philobia și umple coșul de cumpărături cu acele cărți care te vor ajuta să îți găsești/regăsești motivația!
Ultraînvățarea
Descoperă cartea Ultraînvățarea de Scott H. Young apărută la editura Lifestyle
Cum să dobândești abilități specializate, să fii mai deștept decât concurența și să‑ți accelerezi progresul în carieră.
Bestseller Wall Street Journal.
În această epocă dominată de schimbări economice şi tehnologice rapide, succesul depinde de o autoeducare continuă, de dobândirea de aptitudini noi sau de descoperirea ideilor inovatoare. Dacă vrei să ai cât mai multe reuşite şi să te evidenţiezi faţă de cei din jur, trebuie să-ţi însuşeşti ultraînvăţarea.
Principala problemă atunci când vrei să dobândeşti abilităţi şi cunoştinţe noi este că foloseşti tehnici învechite şi ineficiente. Cartea de faţă te ajută să depăşeşti aceste limitări şi să-ţi însuşeşti noi metode de învăţare. Scott H. Young îmbină cele mai recente cercetări în domeniu cu propriile lui experienţe şi cu relatări despre autodidacţi celebri, precum Benjamin Franklin sau fizicianul Richard Feynman.
Departe de a fi o capacitate rezervată unor persoane excepţionale, ultraînvăţarea este un instrument puternic pe care oricine îl poate folosi ca să-şi îmbunătăţească viaţa şi cariera. Fie că vrei să-ţi însuşeşti o limbă străină, fie că vrei să înveţi cum să pui pe picioare o afacere, principiile din Ultraînvăţarea cu siguranţă îţi vor fi de ajutor în drumul spre succes.
Autor: Scott H. Young
Traducător: Smaranda Nistor
Data apariției: octombrie 2020 Toate categoriile: Carte >> Carte non-ficțiune >> Lecturi motivaționale >> Dezvoltare personală Carte >> Books Lovers Speciale >> Doar TU și Trei Speciale >> Noutățile momentului Speciale >> Reducerile lunii Speciale >> Pasionați de psihologie și dezvoltare personală Speciale >> Winter Sale Cartepedia Speciale >> Călătorii literare Speciale >> Dragoste la prima citire Editura: Lifestyle Titlu original: Ultralearning: Master Hard Skills, Outsmart The Competition, and Accelerate Your Career Pagini: 328 Limba: Română Hârtie: 80g/m Cuvinte cheie: dezvoltare personală, ultraînvăţare, metode de învățare, progres, carieră
- Scott H. Young – Autor Scott H. Young este scriitor, programator şi antreprenor. Începând din 2006, scrie pe blogul său despre învăţare, productivitate şi carieră. Este faimos pentru proiectele lui neobişnuite: să înveţe în douăsprezece luni…
Jocurile noastre de toate zilele. Psihologia relaţiilor umane
Descoperă cartea Jocurile noastre de toate zilele. Psihologia relaţiilor umane de Eric Berne apărută la editura Trei
Teoria jocurilor psihologice oferă o explicaţie nepreţuită asupra modului în care oamenii, în mod inconştient şi sistematic, eşuează în a coopera, în a-şi satisface nevoile autentice, în a obţine relaţii împlinite, deşi îşi doresc foarte mult contrariul şi se străduiesc din toate puterile. Berne ajută cititorul să îşi descopere propria responsabilitate pentru nefericirea personală şi să întrevadă noi opţiuni, mai sănătoase şi mai eficiente decât cele pe care le repetă în neştire, deseori ca o moştenire de familie cu un deznodământ frustrant, trist, iar uneori chiar tragic.
Jocurile noastre de toate zilele a propulsat Analiza Tranzacţională în rândul psihoterapiilor din întreaga lume. Cartea reflectă geniul lui Eric Berne în a radiografia dimensiunea inconştientă a relaţiilor dintre oameni şi în a denumi jocurile într-o manieră colocvială, ce surprinde esenţa lor: „Dă-mi un şut”, „Dacă n-ai fi fost tu”, „Hai, băteţi-vă!”
Teoria jocurilor psihologice fascinează pe oricine este preocupat să se înţeleagă pe sine şi să-i cunoască mai bine pe ceilalţi, pentru că este imposibil să nu te regăseşti într-unul dintre rolurile de victimă, persecutor sau salvator. Cartea cuprinde răspunsuri la următoarele întrebări: de ce nu pot să mă înţeleg cu cei apropiaţi; de ce partenerul de dialog nu e în stare să-şi ţină vorba; de ce nu putem comunica, deşi ne iubim; de ce sfârşesc toate relaţiile mele la fel etc.
Puteţi lua contact cu Analiza Tranzacţională şi cu aplicaţiile ei la nivel clinic, psihoterapeutic, educaţional şi organizaţional prin intermediul Asociaţiei Române de Analiză Tranzacţională, recunoscută de European Association of Transactional Analysis (EATA) şi acreditată de Colegiul Psihologilor şi de Federaţia Română de Psihoterapie (FRP). Detalii, pe www.arat.ro.
Cuprins extins: O nouă introducere (2004). Ca şi când o uşă ne-ar apărea brusc în faţă (dr. James R. Allen)
Prefaţă
Introducere
Partea I. Analiza jocurilor
1. Analiza structurală
2. Analiza tranzacţională
3. Proceduri şi ritualuri
4. Discuţii pentru trecerea timpului
5. Jocurile
Partea a II-a. Un tezaur de jocuri
Introducere
6. Jocuri ale vieţii
1. Alcoolicul
2. Datornicul
3. Dă-mi un şut
4. Acum te-am prins, ticălosule (ATAPT)
5. Uite ce m-ai împins să fac (UCMÎSF)
7. Jocuri maritale
1. Colţul
2. Tribunalul
3. Femeia frigidă
4. Tracasata
5. Dacă n-ai fi fost tu
6. Uite cât de mult am încercat
7. Iubiţica
8. Jocuri de petrecere
1. Nu-i aşa că e îngrozitor?
2. Cusurgiul
3. Neîndemânaticul (Schlemiel)
4. De ce nu – Da, dar
9. Jocuri sexuale
1. Hai, bateţi-vă
2. Perversiunea
3. Violul
4. Jocul ciorapilor
5. Scandalul
10. Jocuri interlope
1. Hoţii şi vardiştii
2. Cum scapi de aici
3. Să-l fraierim pe Joey (SFJ)
11. Jocurile din cabinetul de terapie
1. Sera
2. Încerc doar să te ajut (ÎDSTA)
3. Sărmanul
4. Ţăranca
5. Psihiatria
6. Prostul
7. Piciorul de lemn
12. Jocuri bune
1. Vacanţa şoferului de autobuz
2. Cavalerul
3. Bucuros să fiu de ajutor
4. Înţeleptul modest
5. Vor fi bucuroşi că m-au cunoscut
Partea a III-a. Dincolo de jocuri
13. Semnificaţia jocurilor
14. Jucătorii
15. Un exemplu tipic
16. Autonomia
17. Obţinerea autonomiei
18. Ce urmează după jocuri?
Anexă. Clasificarea comportamentelor
Comentariu Autor: Eric Berne
Traducător: Oana Munteanu
Data apariției: octombrie 2020 Toate categoriile: Carte >> Carte non-ficțiune >> Lecturi motivaționale >> Psihologie practică Carte >> Books Lovers Speciale >> Nonfiction Speciale >> Doar TU și Trei Speciale >> Noutățile momentului Speciale >> Reducerile lunii Speciale >> Pasionați de psihologie și dezvoltare personală Speciale >> Winter Sale Cartepedia Speciale >> Călătorii literare Speciale >> Dragoste la prima citire Editura: Trei Titlu original: Games People Play Pagini: 248 Limba: Română Hârtie: 80g/m Cuvinte cheie: phihologie, autoeducare, dezvoltare personală, relații, Analiza Tranzacţională
- Eric Berne – Autor Eric Berne (1910-1970), celebru psihiatru şi psihoterapeut, este întemeietorul Analizei Tranzacţionale. La începutul carierei, Berne s-a pregătit pentru a deveni psihanalist, parcurgând două tranşe de analiză personală cu Paul Federn şi…
Rușinea. Scapă de ea, regăsește-ți bucuria de a trăi și întărește-ți stima de sine
Descoperă cartea Rușinea. Scapă de ea, regăsește-ți bucuria de a trăi și întărește-ți stima de sine de Joseph Burgo apărută la editura Trei
Spre deosebire de perspectiva culturală dominantă despre rușine ca emoție toxică pe care sperăm să nu o simțim niciodată din cauza forței sale distructive, cartea de față ne face cunoscută întreaga familie de emoții din gama rușinii, ce au în comun o conștientizare dureroasă de sine. Joseph Burgo susține faptul că stima de sine nu crește prin laude și încurajări neîncetate, ci depinde de stabilirea unor obiective și îndeplinirea lor, de posibilitatea de a ne ridica la nivelul așteptărilor pe care le avem de la noi și, în cele din urmă, de posibilitatea de a împărtăși bucuria succesului cu oamenii cei mai importanți din viața noastră. Pentru constuirea unei stime de sine autentice trebuie să învățăm din întâlnirile noastre cu rușinea în loc să ascultăm și să ne repetăm la nesfârșit afirmații și gânduri pozitive.
Bogat ilustrată cu exemple din experiența clinică a autorului, cartea descrie numeroasele moduri în care rușinea se ascunde în spatele unui larg spectr de tulburări psihice printre care gasim anxietatea socială, narcisismul, dependența și masochismul.
„Clientul meu Dean evita momentele potențial rușinoase renunțând la orice ambiție. Dacă nu aspiri vreodată să realizezi ceva, atunci nu vei simți niciodată rușine când nu reușești. Oamenii cărora le lipsește motivația, care nu își pot face planuri sau care par leneși pot fi împinși la asta de teama de rușinea care s‑ar putea naște din Așteptarea Neîmplinită: dacă nu aștepți nimic, dacă nu ai țeluri, nu poți fi niciodată dezamăgit.” – Joseph Burgo
„În forma sa cea mai toxică și mai narcisistă, concurența transformă lumea într‑un câmp de luptă între învingători de invidiat și ratați demni de dispreț. În mentalitatea narcisistă, stima de sine este un joc cu sumă zero: am o părere mai bună despre mine dacă te fac pe tine să te simți mai prost. Gândiți‑vă la asta ca la un balansoar: mă ridic ori de câte ori te trimit pe tine în abisul rușinii, dar mă tem de situația inversată, când succesele încep să te înalțe.” – Joseph Burgo
Cuprins extins: Introducere
Sondaj de conștientizare a rușinii
Partea I: Spectrul emoțiilor din gama rușinii
unu. Familia de emoții din gama rușinii
doi. Valoarea rușinii
trei. Neiubit și exclus
patru. Expus și dezamăgit
cinci. Bucuria și nașterea stimei de sine
șase. Rușinea și dezvoltarea stimei de sine
Partea a II: Măștile rușinii
șapte. Anxietatea socială
opt. Indiferența
nouă. Promiscuitate și adicție
zece. Evitarea rușinii în viața cotidiană
unsprezece. Sinele fals idealizat
doisprezece. Superioritate și dispreț
treisprezece. Vină și indignare
paisprezece. Negarea rușinii în viața cotidiană
cincisprezece. Autoironia
șaisprezece. Ura de sine
șaptesprezece. Masochism
optsprezece. Controlarea rușinii în viața cotidiană
Partea a III‑a. De la rușine la stima de sine
nouăsprezece. Sfidarea rușinii și identitatea restrânsă
douăzeci. Reziliența la rușine și lărgirea identității
douăzeci și unu. Dezvoltarea sentimentului de mândrie
douăzeci și doi. Împărtășirea bucuriei
Anexa 1. Rezultatele sondajului și analiza lor
Anexa 2. Exercițiile
Mulțumiri
Bibliografie
Note Autor: Joseph Burgo
Traducător: Mihaela Olinescu
Data apariției: octombrie 2020 Toate categoriile: Carte >> Carte non-ficțiune >> Lecturi motivaționale >> Psihologie practică Carte >> Books Lovers Speciale >> Doar TU și Trei Speciale >> Noutățile momentului Speciale >> Reducerile lunii Speciale >> Pasionați de psihologie și dezvoltare personală Speciale >> Winter Sale Cartepedia Speciale >> Călătorii literare Speciale >> Dragoste la prima citire Editura: Trei Titlu original: Shame: Free Yourself, Find Joy, and Build True Self-Esteem Pagini: 368 Limba: Română Hârtie: 80g/m Cuvinte cheie: psihologie, rușine, emoții, stimă de sine Locuri în topurile Cartepedia #54 în Topul Cartepedia ‘Lecturi motivaționale’
- Joseph Burgo – Autor Joseph Burgo este psihoterapeut de familie și cuplu și psihanalist, lucrând atât față în față, cât și online. Este un scriitor prolific, explorând în cărțile sale filonul psihologic al basmelor, și este activ în…
Iubește-te ca și cum viața ta ar depinde de asta
Descoperă cartea Iubește-te ca și cum viața ta ar depinde de asta de Kamal Ravikant apărută la editura Lifestyle
„A fost cât pe ce să nu public această carte. Pentru că îmi era frică. Eram un preşedinte executiv care avusese o cădere nervoasă după ce compania lui dăduse faliment și care scrisese despre cum se salvase cu ajutorul iubirii față de propria persoană. Credeam că m‑aș fi făcut de râs și cariera mea ar fi luat sfârșit.
Dar mi‑am învins frica și am împărtășit celorlalți adevărul descoperit de mine: iubirea de sine. Ceea ce s‑a întâmplat apoi mi‑a schimbat viața.
Cartea a fost un succes. Oameni minunați din întreaga lume au scris despre ea pe rețelele de socializare. Au cumpărat‑o pentru prieteni și pentru familie. Au publicat recenzii minunate despre ea. Unora cartea aceasta chiar le‑a salvat viața. Iar pe alţii i‑a ajutat să se iubească pe sine pentru prima dată.
Scriind această carte, scopul meu a fost ca, după ce o vei fi citit, nu doar să fii hotărât să te iubești pe tine însuți, ci și să știi exact cum anume se face. Și, cel mai important, cum să te asiguri că iubirea de sine te va însoţi toată viaţa.” – Kamal Ravikant
Autor: Kamal Ravikant
Traducător: Roxana Bîrsanu
Data apariției: septembrie 2020 Toate categoriile: Carte >> Carte non-ficțiune >> Lecturi motivaționale >> Dezvoltare personală Carte >> Books Lovers Speciale >> Noutățile momentului Speciale >> Doar TU și Trei Speciale >> Reducerile lunii Speciale >> Pasionați de psihologie și dezvoltare personală Speciale >> Winter Sale Cartepedia Speciale >> Călătorii literare Speciale >> Dragoste la prima citire Editura: Lifestyle Titlu original: Love Yourself Like Your Life Depends on It Pagini: 192 Limba: Română Hârtie: 80g/m Cuvinte cheie: dezvoltare personală, iubirea față de propria persoană, iubirea de sine
- Kamal Ravikant – Autor Kamal Ravikant a meditat cu călugări din Himalaya, a fost infanterist în armata americană şi a făcut pelerinajul la Santiago de Compostela, mergând pe jos aproape 900 de kilometri, experienţă care a stat la baza romanului său Rebirth, publicat în 2017. Este cofondatorul mai multor companii şi al unei firme de investiţii în Silicon Valley. Călătoreşte mult, aşa că i-ar fi greu să spună unde locuieşte.
În abis. Însemnările unui neuropsihiatru despre tulburările minții
Descoperă cartea În abis. Însemnările unui neuropsihiatru despre tulburările minții de Anthony David apărută la editura Trei
Pentru a rezolva o problemă e necesar să îi înțelegem cauzele. Însă în domeniul sănătății mentale, chiar și în privința celor mai banale dificultăți, specialiștii sunt în dezacord – unii caută răspunsurile în biologia cerebrală, alții în psihologie și efectele circumstanțelor de viață asupra persoanei respective. Ca neuropsihiatru, Anthony David reunește mai multe domenii de investigație, de la psihologie socială și cognitivă la neurologie și ne prezintă studii de caz fascinante, care dezvăluie complexitatea unică a minții umane, oferindu-ne șansa de a afla mai multe despre interacțiunea dintre minte și corp și despre sănătatea și boala psihică.
„Când cineva își revine din catatonie, uneori îți poate spune cum a fost. Un pacient mi‑a spus că a crezut că are o bombă nucleară în corp și că, dacă ar fi mișcat un mușchi, ar fi anihilat întreaga lume. Alt pacient spunea că se simțea în uniune cu Dumnezeu și că era într‑o stare de extaz. Alți pacienți nu își amintesc deloc de starea de catatonie. Adevărat, este foarte probabil ca multe astfel de cazuri să nu fie de domeniul psihiatriei, ci să fie rezultatul unei stări anormale a creierului.” – Anthony David
„Acum era treaz, agitat și, evident, iritabil, făcând remarce caustice și jocuri de cuvinte despre atingerea notelor celor mai înalte, despre cum „pârnaia a sărit în sus astă‑noapte” și așa mai departe. Mai cauza și probleme provocând alți pacienți, mulți dintre ei mai tulburați și mai haotici decât el, și, cu siguranță, mult mai puțin capabili să se exprime verbal. „Nu ai nimic de pierdut în afară de lanțuri”, le spunea el. „Să ne eliberăm din colivii în seara asta, păsărelelor!” „Unul zboară la est, altul la vest, altul peste cuibul de cuci. Ha!” Mi‑am băgat capul prin ușă.
— Pot intra?
— Nu te pot opri. Nu am drepturi.” – Anthony David
Cuprins extins: Introducere
1. Dopamina
2. Strawberry Fields Forever
3. Pierderea credinței
4. Doar noi doi
5. Ești ceea ce mănânci
6. Muzică tăcută
7. Suntem o familie
Cuvânt de recunoștință Autor: Anthony David
Traducător: Iuliana Alexa
Data apariției: august 2020 Toate categoriile: Carte >> Carte non-ficțiune >> Lecturi motivaționale >> Dezvoltare personală Carte >> Carte non-ficțiune >> Lecturi motivaționale >> Psihologie practică Carte >> Carte non-ficțiune >> Științe umaniste >> Psihologie și psihanaliză Carte >> Books Lovers Speciale >> Doar TU și Trei Speciale >> Noutățile momentului Speciale >> Reducerile lunii Speciale >> Pasionați de psihologie și dezvoltare personală Speciale >> TOP 100 Cartepedia Speciale >> Winter Sale Cartepedia Speciale >> Călătorii literare Speciale >> Dragoste la prima citire Editura: Trei Titlu original: Into the Abyss: A neuropsychiatrist’s notes on Troubled Minds Pagini: 208 Limba: Română Hârtie: 80g/m Cuvinte cheie: sănătate mentală, neuropsihiatru, psihologie
- Iuliana Alexa Traducător Anthony David – Autor Anthony David este neuropsihiatru, director la Institutului de Sănătate Mentală de la University College of London, și are peste 25 de ani de experiență ca psihiatru la Spitalul Maudsley din Londra. A publicat peste 600 de articole despre tulburările psihice.
- Anthony David Autor Iuliana Alexa – Traducător Iuliana Alexa este literat prin educaţie, jurnalist din pasiune şi redactor-şef al revistei Psychologies din anul 2007. Este fascinată de ce se află în mintea oamenilor.
Reload: Cum să-ți reîncarci bateriile
Descoperă cartea Reload: Cum să-ți reîncarci bateriile de Catharina Enblad apărută la editura Trei
Te-ai gândit vreodată cât de mult loc ocupă stresul în viața ta? Ce te împiedică să faci și cum ar arăta o zi lipsită de stres? Desigur, în anumite doze e bun: ne ajută să funcționăm, ne dă energia necesară acțiunii, dar sunt și acele momente în care ne copleșește, ne acaparează și în care pare să ne răpească bucuria de a trăi. Atunci intervine nevoia de a-ți reîncărca bateriile. Într-un mod contraintuitiv, cartea pe care o ții în mână sau o privești acum nu te îndeamnă să elimini din activitățile zilnice – știm, nici nu ai avea cum: job, familie, prieteni, sport… o alegere ar fi imposibilă. În schimb, te va învăța cum să-ți reîncarci bateriile „pe loc”, nerenunțând la niciuna dintre activitățile esențiale pentru tine. Indiferent pe care dintre cele trei atitudini față de viață o îmbrățișezi – performantă, grijulie sau de întârziere – vei găsi aici tehnicile adaptate ție. Poți opta pentru tehnici mini, midi sau maxi, acestea din urmă reprezentând deja o schimbare de profunzime. Cartea e presărată cu exemple ale unor oameni ca tine și abundă în exerciții, unele dintre acestea putând să le practici chiar în biroul tău.
Cuprins extins: PARTEA I. Reîncărcarea (Reload): ce înseamnă și de ce e importantă
CAPITOLUL 1. Introducere
CAPITOLUL 2. Ce e, de fapt, reîncărcarea?
PARTEA A II‑A. Reîncărcarea: În termeni practici
CAPITOLUL 3. Iată ce se întâmplă când nu‑ți reîncarci bateriile
CAPITOLUL 4. Cât de mult îți reîncarci bateriile în prezent?
CAPITOLUL 5. Reîncărcare practică pentru toată lumea
PARTEA A III‑A. Reîncărcarea: Adaptată nevoilor tale
Capitolul 6. Cum faci față sarcinilor care îți sunt impuse?
Capitolul 7. Reîncărcări mini, midi și maxi (din nou)
Capitolul 8. Planul tău personal pe trei săptămâni
Capitolul 9. Ca încheiere
Bibliografie
Mulțumiri Autor: Catharina Enblad, Henrik Fexeus
Traducător: Eleonora Manea
Data apariției: august 2020 Toate categoriile: Carte >> Carte non-ficțiune >> Lecturi motivaționale >> Psihologie practică Carte >> Books Lovers Speciale >> Noutățile momentului Speciale >> Doar TU și Trei Speciale >> Reducerile lunii Speciale >> Pasionați de psihologie și dezvoltare personală Speciale >> Winter Sale Cartepedia Speciale >> Călătorii literare Speciale >> Dragoste la prima citire Editura: Trei Titlu original: RELOAD – så blir du återhämtningssmart Pagini: 224 Limba: Română Hârtie: 80g/m Cuvinte cheie: psihologie practică, recuperare, stres, activități, consiliere
- Henrik Fexeus Autor Catharina Enblad – Autor Catharina Enblad este jurnalistă specializată în sănătate și wellness. Are o bogată experiență de redactor și redactor-șef la reviste precum Chef și ToppHälsa, dedicate, printre altele, problemei majore a oamenilor din ziua de azi, stresul.
- Catharina Enblad Autor Henrik Fexeus – Autor Henrik Fexeus este specialist în psihologie, tehnici de comunicare și limbajul corpului, NLP şi hipnoză. Organizează şi susţine conferinţe pe tema tehnicilor de manipulare şi influenţă psihologică în mass-media, publicitate, propagandă. De…
Calea revelată
Descoperă cartea Calea revelată de Oprah Winfrey apărută la editura Lifestyle
Descoperă rostul vieții tale!
Toată lumea are un scop în viață.
Și, potrivit lui Oprah Winfrey, „adevărata ta menire este să descoperi cât mai repede cu putință care este acesta, cine ai fost destinat să fii și să-ți slujești chemarea cât mai bine.“
Călătoria ta începe aici.
În cartea ei cea mai recentă, Calea revelată, Oprah îți dezvăluie modurile prin care îți poți cunoaște adevărata natură, oferindu-ți mijloacele pentru a dobândi nu doar o viață plină de succes, ci și una plină de sens. Cele zece capitole ale cărții sunt concepute în așa fel încât să te ajute să recunoști bornele cele mai importante de pe drumul descoperirii de sine, arătându-ți la ce folosesc obstacolele pe care ți le scoate viața în cale și ce îți trebuie cu adevărat ca să dobândești fericirea.
Oprah deschide fiecare capitol cu experiențele personale care au ajutat-o să-și facă viața mai bună. Apoi continuă cu sfaturi înțelepte de la personalități dintr-o mare varietate de domenii, care te îndeamnă să meditezi la menirea ta pe lume și la cum ai putea să ți-o îndeplinești cu pasiune și perseverență. Celebrități precum Eckhart Tolle, Brené Brown, Lin-Manuel Miranda, Elizabeth Gilbert, Jay-Z și Ellen DeGeneres îți împărtășesc cele mai importante lecții învățate de-a lungul propriului lor drum către o viață plină de sens.
Ilustrată cu peste 100 de fotografii minunate, Calea revelată îți oferă un foarte frumos ghid pentru dobândirea unei vieți puse în slujba vocației tale, oricare ar fi ea.
„Dacă te afli la o răscruce în carieră sau în relație, dacă ai o situație financiară dificilă, dacă suferi de diverse dependențe sau ai probleme de sănătate, călătoria spre o schimbare durabilă începe cu definirea lucrurilor care contează cel mai mult pentru tine. Anii pe care-i avem de petrecut cu toții aici, pe pământ, sunt limitați. Tu ce vrei să faci cu anii tăi? Cum vrei să-ți petreci viitorul prețios, care se află în continuă desfășurare? Nu trebuie să mai pierzi nici o zi întrebându-te dacă viața mai înseamnă și altceva. Mai înseamnă. Iar treaba ta este să afli ce anume.” – Oprah
Autor: Oprah Winfrey
Traducător: Raluca Hurduc
Data apariției: august 2020 Toate categoriile: Carte >> Carte non-ficțiune >> Lecturi motivaționale >> Dezvoltare personală Carte >> Books Lovers Speciale >> Noutățile momentului Speciale >> Doar TU și Trei Speciale >> Reducerile lunii Speciale >> Pasionați de psihologie și dezvoltare personală Speciale >> Winter Sale Cartepedia Speciale >> Călătorii literare Speciale >> Dragoste la prima citire Editura: Lifestyle Titlu original: The Path Made Clear Pagini: 208 Limba: Română Hârtie: 80g/m Cuvinte cheie: rostul vieții, menire, vocație, fericire, ilustrații, fotografii, Oprah Winfrey
- Oprah Winfrey – Autor Oprah Winfrey (n. 1954) a devenit faimoasă în întreaga lume mulțumită foarte apreciatei emisiuni pe care a realizat-o timp de 25 de ani, The Oprah Winfrey Show. Antreprenoare de succes, și-a lansat propria rețea de televiziune, precum și…
Obiceiuri mici, schimbări mari
Descoperă cartea Obiceiuri mici, schimbări mari de BJ Fogg apărută la editura Lifestyle
Bestseller New York Times, Wall Street Journal şi USA Today.
Cel mai mare expert mondial în formarea obiceiurilor îţi arată cum poţi dobândi o viaţă mai fericită și mai sănătoasă: începând cu pași mici.
MIT: Schimbarea e grea.
REALITATE: Schimbarea poate fi ușoară dacă aplici etapele Designului Comportamental.
BJ FOGG și-a propus să-ţi schimbe viaţa. Şi să revoluţioneze modul în care gândim comportamentul uman. Bazându-se pe douăzeci de ani de cercetare și pe experienţa dobândită în cariera sa de coach — în care a oferit consiliere pentru peste 40 000 de persoane —, Fogg îţi dezvăluie procesul de formare a obiceiurilor durabile. Vei descoperi idei revoluţionare, care te vor ajuta să-ţi transformi viaţa și vei învăţa cum să te bucuri de succesele tale, în loc să te întristezi din pricina eșecurilor. Dacă vrei să slăbești sau să te relaxezi, să dormi mai bine sau să fii mai productiv, Obiceiuri mici. Schimbări mari te va ajuta să-ţi îndeplinești obiectivul.
„A face o schimbare pozitivă nu e așa de greu cum pare. Ai fost de prea mult timp indus în eroare de mituri, greșeli de judecată și sfaturi bine intenţionate, dar lipsite de o bază știinţifică. Poate că ai încercat să faci schimbări în trecut și nu ai avut rezultate, trăgând concluzia că schimbarea este un proces dificil sau că nu ai reușit fiindcă ţi-a lipsit motivaţia. Nu e adevărat. De vină este modul în care ai abordat problema, nu tu.” — BJ Fogg, PhD
Autor: BJ Fogg
Traducător: Otilia Tudor
Data apariției: iulie 2020 Toate categoriile: Carte >> Carte non-ficțiune >> Lecturi motivaționale >> Dezvoltare personală Carte >> Books Lovers Speciale >> Doar TU și Trei Speciale >> Reducerile lunii Speciale >> Pasionați de psihologie și dezvoltare personală Speciale >> Winter Sale Cartepedia Speciale >> Călătorii literare Speciale >> Dragoste la prima citire Editura: Lifestyle Titlu original: Tiny Habits: The Small Changes That Change Everything Pagini: 336 Limba: Română Hârtie: 80g/m Cuvinte cheie: obiceiuri, schimbări, design comportamental
- BJ Fogg – Autor BJ FOGG, PhD a pus bazele Laboratorului de Știinţe Comportamentale din cadrul Universităţii Stanford. În paralel cu activitatea de cercetare, Fogg predă mecanismele comportamentului uman specialiștilor în inovare din domeniul industrial. A înfiinţat Academia Micilor Obiceiuri pentru a putea ajuta oameni din întreaga lume. Locuiește în California de Nord și pe insula Maui.
Biofeedback și mindfulness în viața de zi cu zi
Descoperă cartea Biofeedback și mindfulness în viața de zi cu zi de Inna Khazan apărută la editura Trei
Insomnia sau durerea cronică, anxietatea sau rușinea, stresul ori depresia nu vin niciodată neanunțate. Corpul ne atrage atenția asupra lor încă de când sunt în fașă, prin simptome precum hipertensiune, cefalee, durere de stomac și altele. În ultimii ani, avem acces la dispozitive tot mai rafinate pentru a ne „asculta” corpul, dar și pentru a afla ce fel de schimbări sunt de făcut.
Dispozitivele și exercițiile de biofeedback ne ajută azi să ne controlăm mai bine corpul și să facem acele mici schimbări (la nivel de respirație sau de frecvență cardiacă, de exemplu) care pot să ne asigure o stare de bine la nivel somatic și afectiv.
Ancorată în ultimele cercetări medicale și psihoterapeutice, cartea explică nu doar cum poate fi exersată autoreglarea corpului, dar și cum putem eficientiza biofeedback-ul prin tehnici de mindfulness, de folos în conștientizarea și abordarea adecvată a perturbărilor fiziologice și emoționale.
„Cartea nu este doar un ghid accesibil pentru gestionarea unor probleme frecvente, ca insomnia, durerea sau anxietatea, ci este și o sursă de neprețuit pentru specialiștii din sănătatea mentală”, atrage atenția Christopher Germer, coordonatorul cărții Mindfulness în psihoterapie (Trei, 2016).
Cuprins extins: Introducere
Partea întâi – Principii de fiziologie
Capitolul 1 Biofeedbackul
Capitolul 2 Respirația
Capitolul 3 Variabilitatea frecvenței cardiace și autoreglarea
Capitolul 4 Sănătatea musculară
Capitolul 5 Temperatura
Capitolul 6 Conductanța pielii
Partea a doua – Mindfulness
Capitolul 7 Bazele mindfulnessului
Capitolul 8 Meditația mindfulness
Capitolul 9 Tehnici bazate pe mindfulness
Capitolul 10 Compasiunea și autocompasiunea
Partea a treia – Aplicații practice în cazul solicitărilor de zi cu zi
Capitolul 11 Somnul
Capitolul 12 Stresul și performanța personală
Capitolul 13 Anxietatea și teama
Capitolul 14 Furia
Capitolul 15 Comunicarea interpersonală
Capitolul 16 Durerea
Capitolul 17 Tristețea și depresia
Capitolul 18 Rușinea și vinovăția
Anexa A
Scenarii de meditație
Anexa B
Listă cu exemple de dispozitive pentru biofeedback
Mulțumiri Autor: Inna Khazan
Traducător: Aida Budu
Data apariției: iulie 2020 Toate categoriile: Carte >> Carte non-ficțiune >> Lecturi motivaționale >> Psihologie practică Carte >> Books Lovers Speciale >> Doar TU și Trei Speciale >> Reducerile lunii Speciale >> Pasionați de psihologie și dezvoltare personală Speciale >> Winter Sale Cartepedia Speciale >> Călătorii literare Speciale >> Dragoste la prima citire Editura: Trei Titlu original: Biofeedback and Mindfulness in Everyday Life: Practical Solutions for Improving Your Health and Performance Pagini: 496 Limba: Română Hârtie: 80g/m Cuvinte cheie: biofeedback, mindfulness, sănătate, psihologie practică, insomnie, anxietate
- Inna Khazan – Autor Inna Khazan, PhD, predă la departamentul de psihiatrie de la Harvard Medical School și formează specialiști în biofeedback.
Gata cu tâmpeniile. Nu te mai sabota, ia-ți viața în mâini
Descoperă cartea Gata cu tâmpeniile. Nu te mai sabota, ia-ți viața în mâini de Gary John Bishop apărută la editura Lifestyle
De la autorul bestsellerului internațional UNFU*K YOURSELF.
Lasă scuzele și recuperează-ți viața.
Știi că n-ar trebui să faci anumite lucruri și totuși le faci. Știi că ar trebui să faci anumite lucruri şi totuşi nu le faci. Şi simţi că nu poţi să ieşi din acest ciclu nesfârşit. Dacă ai un blocaj în carieră sau în viața personală, dacă nu-ți poți găsi partenerul potrivit, nu reușești să te redresezi financiar sau să-ți atingi scopurile, totul se întâmplă din pricina autosabotării.
GATA CU TÂMPENIILE te ajută să-ţi cunoşti şi să-ţi controlezi cele mai profunde mecanisme subconștiente și să transformi cele mai negative gânduri și comportamente ale tale în viața pe care ți-ai dorit o dintotdeauna, dar n-ai ştiut cum s-o dobândeşti.
Pregătește-te să renunţi la tot ce ştii despre tine şi să devii cine vrei tu să fii!
Autor: Gary John Bishop
Traducător: Florin Tudose
Data apariției: iulie 2020 Toate categoriile: Carte >> Carte non-ficțiune >> Lecturi motivaționale >> Dezvoltare personală Carte >> Books Lovers Speciale >> Doar TU și Trei Speciale >> Reducerile lunii Speciale >> Pasionați de psihologie și dezvoltare personală Speciale >> TOP 100 Cartepedia Speciale >> Winter Sale Cartepedia Speciale >> Călătorii literare Speciale >> Dragoste la prima citire Editura: Lifestyle Titlu original: Stop Doing That Sh*t: End Self-Sabotage and Demand Your Life Back Pagini: 224 Limba: Română Hârtie: 80g/m Cuvinte cheie: selfhelp, dezvoltare personală, autosabotare
- Florin Tudose Traducător Gary John Bishop – Autor Gary John Bishop s-a născut la Glasgow, iar în 1997 s-a mutat în Statele Unite, unde a descoperit dezvoltarea personală şi filosofia. A susţinut numeroase programe de training pentru mii de oameni din întreaga lume și, influențat de…
- Gary John Bishop Autor Florin Tudose – Traducător Florin Tudose este profesor de psihologie clinică şi psihiatrie. Domenii de interes: psihosomatica, psihosexologia, relaţia medic-pacient, psihiatria de legătură. A publicat peste 20 de volume în domeniile de care se ocupă.
Sănătatea mentală a marilor conducători ai lumii
Descoperă cartea Sănătatea mentală a marilor conducători ai lumii de Patrick Lemoine apărută la editura Trei
Deși îi catalogăm adesea pe unii dintre conducătorii noștri drept „psihopați”, în general pe aceia recunoscuți ca dictatori, avem tendința, mai mult sau mai puțin conștientă, de a ne exonera liderii, nu de orice meteahnă, ci de orice boală mentală confirmată, de parcă, prin poziția extrem de prestigioasă și de respectabilă pe care o ocupă, ar fi cu desăvârșire scutiți de o astfel de patologie. Sau de parcă nu ar fi posibil ca noi înșine să fi votat pentru niște persoane bolnave mental! Cum stau de fapt lucrurile? Cu ajutorul relatărilor istoriografilor, examinând minuțios biografiile și folosindu-se de cunoștințele sale de clinician, Patrick Lemoine ne prezintă în această carte studii de caz ale unor personaje istorice marcante: de Gaulle, Hitler, Stalin, Churchill, Ioana d’Arc, Maria-Antoaneta și mulți alții, evaluându-le sănătatea mentală ca și cum ar fi trecut pragul cabinetului său.
„Când este vorba de dorința de putere și mai ales de a se menține la putere, trebuie luată în calcul existența unui soi de dependențe „toxicomane”. Și insistăm asupra acestui lucru! Mulți dintre eroii acestei cărți au suferit de dependențe serioase, mă refer la Alexandru, la Maria-Antoaneta, la Carol Quintul, la Ecaterina cea Mare, la Winston Churchill etc., și este absolut evident faptul că puterea este un drog puternic. Putem considera, fără riscul de a ne înșela, că sufereau cu toții de această dependență de putere! Și, la urma urmei, de ce nu?” – Patrick Lemoine
„Stalin organizează în 1922 redutabila poliție secretă numită GPU, rebotezată KGB în 1954. Încredințat că este înconjurat de dușmani, își sporește vigilența, devenind din ce în ce mai ascuns și retrăgându-se în final în Kremlin pe care nu-l mai părăsește decât o singură dată, în 1945, într-un tren blindat, pentru a merge la conferința de la Ialta. Suspiciune și iar suspiciune… Suntem în acest moment în plină paranoia! Delirul de persecuție erupe, se cronicizează. În jurul lui domnește teroarea: riscul de execuție arbitrară planează asupra întregului Kremlin.” – Patrick Lemoine
Cuprins extins: Introducere
Puterea: o boală primejdioasă?
Să fie de fapt puterea cea care îi atrage și îi selectează pe cei mai „originali”?
Grăuntele de nebunie în care rezidă puterea lumii
Diagnosticele: de ce boli suferă conducătorii noștri?
I. Personalitățile istorice ale epocii „moderne”
Capitolul 1. Charles de Gaulle
Bastion al națiunii
Ce n‑a reușit el să înțeleagă
Un mare om, nu un supraom
Capitolul 2. Adolf Hitler
Copilăria unui monstru
Artist mediocru și soldat ratat
„Iluminarea” paranoidă
Capitolul 3. Iosif Stalin
Categoric, rebel
Rutina unui tiran obișnuit
În stare de orice
Capitolul 4. Winston Churchill
Născut într‑o mare familie aristocrată, dar prea puțin răsfățat
Omul potrivit când țara e în pericol
Un geniu cu tulburare bipolară?
Capitolul 5. Napoleon Bonaparte
O sumedenie de tați‑substitut sau puterea complexului œdipian!
Examenul clinic
Capitolul 6. Maximilian (de) Robespierre
Un tânăr mult prea serios
O personalitate inflexibilă, ca să nu zicem rigidă
Capitolul 7. Maria‑Antoaneta
O tânără candidă
„Târfa Babilonului”
Regina frivolității
O incredibilă impopularitate: de ce nu o iubea Franța
Midinetă inițial, sfântă la final
Capitolul 8. Ecaterina cea Mare a Rusiei
O tânără ambițioasă
O suverană luminată și o femeie (extrem de) liberă
Capitolul 9. Ludovic al XIV‑lea
Frenezie sexuală și absolutism
Traumatizat de Fronda nobilimii
II. Personalitățile istorice ale epocii „vechi”
Capitolul 10. Carol Quintul
De la prognatism la arahnofobie: un carnet de sănătate bine garnisit
Tulburările psihice
O ereditate încărcată
Născut cu lingurița de argint în gură
Un ideal și atâtea eșecuri
Un melancolic obsedat de ideea morții
Capitolul 11. Ioana d’Arc
Printre primele feministe
Vocile divine
Încrederea regelui
Examenul clinic
Arsă de vie pentru a nu fi deflorată
Capitolul 12. Iulius Caesar
Mama ta este însuși pământul Romei
Un abil dictator impus de proletariat
Ține minte că vei muri
Omul exceselor, dar, cu toate acestea, cu picioarele pe pământ
Capitolul 13. Alexandru Macedon
Un tată violent, o mamă isterică, un dascăl de geniu
Hotărât lucru: Alexandru va fi viitorul Ulise!
Personalitate ambivalentă
Capitolul 14. Buddha
Santinelă a umanității
Viață de prinț
Evenimentul traumatic
Asceză anorectică: transă a căutării sau căutare a transei?
Calea de mijloc
Concluzii
Guvernul ideal
Chestionar politic: Al cui destin măreț credeți că vi s‑ar potrivi mai bine, ținând cont de propriile fragilități?
Răspunsuri
Mulțumiri Data apariției: iunie 2020 Toate categoriile: Carte >> Carte non-ficțiune >> Lecturi motivaționale >> Dezvoltare personală Carte >> Carte non-ficțiune >> Lecturi motivaționale >> Psihologie practică Carte >> Books Lovers Speciale >> Doar TU și Trei Speciale >> Reducerile lunii Speciale >> Pasionați de psihologie și dezvoltare personală Speciale >> Winter Sale Cartepedia Speciale >> Călătorii literare Speciale >> Dragoste la prima citire Editura: Trei Titlu original: La Santé psychique de ceux qui ont fait le monde Pagini: 240 Limba: Română Hârtie: 80g/m Cuvinte cheie: sănătate mentală, conducători, psihologie
- Patrick Lemoine – Autor Patrick Lemoine este psihiatru, doctor în neuroștiințe și a condus stagiile clinice de la Universitatea Claude Bernard din Lyon. A publicat numeroase lucrări despre tulburările de somn, tulburările de anxietate și dependența de medicamente.
Totul se rezolvă!
Descoperă cartea Totul se rezolvă! de Marie Forleo apărută la editura Lifestyle
Pornind de la o credință simplă – „totul se rezolvă” – Marie Forleo te învață să adopți o atitudine pozitivă în fața obstacolelor. Un manifest al curajului, Totul se rezolvă! este despre atitudinea care te ajută să-ți fructifici potențialul creativ, să te desprinzi de experiențele nocive și să-ți creezi o filosofie proprie, în armonie cu scopurile pe care vrei să le atingi.
Cartea a pornit de la un îndemn pe care Marie Forleo l-a preluat de la mama sa: „Nimic în viață nu-i chiar atât de complicat. Poți să faci tot ce ți-ai pus în minte, dacă îți sufleci mânecile și te apuci de treabă. Totul se rezolvă.”
Fie că vrei să renunți la o relație nepotrivită, la un job frustrant, să scapi de o dependență sau să îți schimbi viața cu totul, cartea aceasta îți va arăta calea cea mai sigură către cea mai bună versiune a ta. „Totul se rezolvă” va deveni și pentru tine o mantra, o convingere și o filosofie de un optimism neclintit.
Autor: Marie Forleo
Traducător: Ianina Marinescu
Data apariției: martie 2020 Toate categoriile: Carte >> Carte non-ficțiune >> Lecturi motivaționale >> Dezvoltare personală Carte >> Books Lovers Speciale >> Doar TU și Trei Speciale >> Reducerile lunii Speciale >> Pasionați de psihologie și dezvoltare personală Speciale >> Winter Sale Cartepedia Speciale >> Călătorii literare Speciale >> Dragoste la prima citire Editura: Lifestyle Titlu original: Everything is Figureoutable Pagini: 304 Limba: Română Hârtie: 80g/m Cuvinte cheie: atitudine pozitivă, îndemn, optimism
- Marie Forleo – Autor Marie Forleo este antreprenoare, autoare de cărți, filantroapă și a fost numită de Oprah liderul de opinie al viitoarei generații. Ajutată de un laptop, de pasiune și de un vis, a reușit să creeze un imperiu digital care influențează milioane de vieți….
Arta subtilă a disperării
Descoperă cartea Arta subtilă a disperării de Mark Manson apărută la editura Lifestyle
De la autorul bestsellerului internațional Arta subtilă a nepăsării
Trăim vremuri interesante. Deși suntem mai liberi, mai sănătoși și mai înstăriți ca oricând, cumva, totul pare să se fi defectat într-un mod oribil și ireparabil: planeta se încălzește, guvernele eșuează, economiile se prăbușesc și toată lumea se declară ofensată pe Twitter. În acest punct al istoriei, când avem acces la tehnologie, educație și comunicare cu o ușurință la care strămoșii noștri nici n-ar fi visat, prea mulți dintre noi se simt lipsiți de speranță.
În noua lui carte, Mark Manson își îndreaptă atenția asupra nesfârșitelor nenorociri care au loc în lume. Inspirându-se din cercetările psihologice legate de aceste subiecte, precum și din înțelepciunea atemporală a lui Platon, Nietzsche sau a legendarului Tom Waits, el disecă religia și politica și modul în care acestea au ajuns să semene între ele.
Manson analizează relația noastră cu banii, cu industria de divertisment și cu internetul, arătând că, oricât de bun ar fi un lucru, dacă este consumat în exces, ne poate omorî – psihologic vorbind. Mason pune sub semnul întrebării definițiile comune ale credinței, fericirii și libertății – ba chiar și ale speranței.
Cu erudiție și umor, Manson ne ia de guler și ne provoacă să fim mai sinceri cu noi înșine și mai conectați cu lumea în moduri la care probabil că nu ne-am mai gândit până acum.
Autor: Mark Manson
Traducător: Florin Tudose
Data apariției: noiembrie 2019 Toate categoriile: Carte >> Carte non-ficțiune >> Lecturi motivaționale >> Dezvoltare personală Carte >> Carte non-ficțiune >> Lecturi motivaționale >> Psihologie practică Carte >> Books Lovers Speciale >> Nonfiction Speciale >> Gaudeamus vine la tine Speciale >> Doar TU și Trei Speciale >> Reducerile lunii Speciale >> Pasionați de psihologie și dezvoltare personală Speciale >> Winter Sale Cartepedia Speciale >> Călătorii literare Speciale >> Dragoste la prima citire Editura: Lifestyle Titlu original: Everything Is F*cked: A Book About Hope Pagini: 384 Limba: Română Hârtie: 80g/m Cuvinte cheie: ghid revoluționar, fericire, dezvoltare personală, perfecționare, cercetări academice, anecdote, cunoașterea limitelor, acceptare, curaj, încredere, satisfacție
- Florin Tudose Traducător Mark Manson – Autor Mark Manson este blogger, scriitor și antreprenor în mediul online. Din 2008 până în 2012, a fost consilier de dating pentru sute de bărbați din întreaga lume. Blogul lui, MarkManson.net, este citit în fiecare lună de peste două…
- Mark Manson Autor Florin Tudose – Traducător Florin Tudose este profesor de psihologie clinică şi psihiatrie. Domenii de interes: psihosomatica, psihosexologia, relaţia medic-pacient, psihiatria de legătură. A publicat peste 20 de volume în domeniile de care se ocupă.
Traumă, anxietate și iubire
Descoperă cartea Traumă, anxietate și iubire de Franz Ruppert apărută la editura Trei
De ce sunt mai anxioși oamenii traumatizați? Ce-i face să treacă mult mai rapid în stări de disociere psihică decât oamenii care nu au fost răniți? Cum îi ajutăm să se desprindă din relațiile simbiotice și să renunțe la iluziile de iubire? În volumul de față Franz Ruppert prezintă cum, prin metoda „constelării intențiilor“, oamenii pot fi ajutați să se desprindă, atât la nivel practic, dar și psihic, de părinții traumatizanți – care, la rândul lor, au fost traumatizați – și să elimine treptat relațiile simbiotice din sistemul lor familial. Numeroase studii de caz ilustrează modul în care se poate lucra psihoterapeutic cu diferite tipuri de traume, de la traumele existențiale, la traumele simbiotice și de atașament, pentru a redobândi sănătatea psihică. Cartea se va dovedi utilă studenților, psihologilor, psihoterapeuților și tuturor celor interesați de sănătatea psihică și fizică.
Data apariției: iulie 2019 Toate categoriile: Carte >> Carte non-ficțiune >> Lecturi motivaționale >> Psihologie practică Carte >> Books Lovers Speciale >> Bookfest vine la tine Speciale >> Nonfiction Speciale >> Gaudeamus vine la tine Speciale >> Reducerile lunii Speciale >> Pasionați de psihologie și dezvoltare personală Speciale >> Doar TU și Trei Speciale >> Winter Sale Cartepedia Speciale >> Călătorii literare Speciale >> Dragoste la prima citire Editura: Trei Pagini: 390 Limba: Română Hârtie: 80g/m Cuvinte cheie: afirmații, tratament, probleme Locuri în topurile Cartepedia #37 în Topul Cartepedia ‘Lecturi motivaționale’
- Franz Ruppert – Autor Prof. dr. Franz Ruppert este psiholog, profesor de psihologie la Katholische Stiftungsfachhochschule din München şi psihoterapeut. Din 1994 lucrează cu constelaţii familiale şi organizaţionale în grupuri, iar din 1999 se ocupă cu formarea facilitatorilor; s-a specializat în psihoterapia tulburărilor psihice grave, a depresiei, precum şi a tulburărilor de personalitate borderline.
Emoţii date pe faţă. Cum să citim sentimentele de pe chipul uman
Descoperă cartea Emoţii date pe faţă. Cum să citim sentimentele de pe chipul uman de Paul Ekman apărută la editura Trei
Vreţi să aflaţi prin ce diferă un zâmbet fericit de un surâs forţat? Doriţi să ştiţi ce sentimente ascunde copilul, partenerul sau şeful dumneavoastră? După decenii de cercetări ale emoţiilor şi expresiilor faciale, Paul Ekman şi-a sintetizat rezultatele în această carte, care combină excelent informaţiile ştiinţifice cu sugestiile practice. Psihologul american explică originea şi modurile de manifestare ale principalelor emoţii umane (furie, dezgust, tristeţe, bucurie, frică, surpriză) şi oferă instrumente utile pentru mai buna comunicare în familie şi la serviciu. Cartea include fotografii a zeci de chipuri ce acoperă bogatul evantai al afectivităţii umane.
Autor: Paul Ekman
Traducător: Mihaela Costea, Silviu Gherman
Data apariției: iunie 2019 Toate categoriile: Carte >> Carte non-ficțiune >> Lecturi motivaționale >> Psihologie practică Carte >> Carte non-ficțiune >> Științe umaniste >> Psihologie și psihanaliză Carte >> Books Lovers Speciale >> Nonfiction Speciale >> Bookfest vine la tine Speciale >> Gaudeamus vine la tine Speciale >> Doar TU și Trei Speciale >> Reducerile lunii Speciale >> Pasionați de psihologie și dezvoltare personală Speciale >> Winter Sale Cartepedia Speciale >> Călătorii literare Speciale >> Dragoste la prima citire Editura: Trei Titlu original: Emotions Revealed. Understanding Faces and Feelings Pagini: 352 Limba: Română Hârtie: 80g/m Cuvinte cheie: expresii faciale, comunicare, afectivitate, viaţă emoţională
- Silviu Gherman Traducător Paul Ekman – Autor Paul Ekman este profesor de psihologie la University of California, San Francisco.
- Paul Ekman Autor Silviu Gherman – Traducător Silviu Gherman este absolvent SNSPA, Facultatea de Comunicare si Relatii Publice „David Ogilvy”, student in anul II la UNATC, sectia Actorie, clasa prof. Ion Cojar. Colaborator al revistei Fracturi. Articole publicate in: Observator cultural, LA&I, Cotidianul. Volumul Scurta si plictisitoarea viata a lui Kjus reprezinta debutul editorial al autorului. Pentru mai multe detalii vizitati: http://www.silviugherman.lx.ro
De ce fac asta? Mecanismele psihice de apărare și căile ascunse prin care ne schimbă viața
Descoperă cartea De ce fac asta? Mecanismele psihice de apărare și căile ascunse prin care ne schimbă viața de Joseph Burgo apărută la editura Trei
Când ajungem să repetăm anumite comportamente, când relațiile noastre par să fie copii la indigo ale unui originar pierdut în negura timpului, când reacțiile noastre sunt subscrise tot mai mult aceluiași tipar de autosabotare, ajungem să ne întrebăm: „De ce fac asta?” Confruntați cu paradoxul unor apărări care, de fapt, ne subminează, unica posibilitate este de a trece dincolo, pe teritoriul minții noastre inconștiente, unde acestea au început să capete formă cu multă vreme în urmă, de regulă în anii copilăriei noastre, pentru a ne feri de emoții și posibile situații care atunci ni se păreau dezastruoase. Însă contextul s-a schimbat, noi am crescut și hainele cândva confortabile încep să ne strângă.
Prin descrieri, exemple, exerciții, Joseph Burgo ne ajută să descoperim și să înțelegem acele mecanisme de apărare ce nu mai sunt potrivite pentru noi și să ieșim de pe traseele bătătorite ale acestora. De ce fac asta? este un self-help aparte, prin faptul că, în loc de a oferi strategii superficiale de schimbare, ne ajută să pătrundem în mintea noastră inconștientă. Cartea adaptează metodele de bază ale psihoterapiei psihodinamice la un ghid de autoexplorare și ne conduce pe coridoare până de curând întunecate, făcând lumină și săpând noi drumuri, mai largi și mai directe.
Cuprins extins: Introducere
PARTEA I
Înțelegerea mecanismelor noastre psihice de apărare
UNU
Acel „Eu” pe care nu îl cunosc
DOI
Preocupările noastre psihice primare
TREI
Peisajul emoțional
PARTEA a II-a
Identificarea apărărilor dumneavoastră psihice
PATRU
Refularea și negarea
CINCI
Deplasarea și formațiunea reacțională
ȘASE
Clivajul
ȘAPTE
Idealizarea
OPT
Proiecția
NOUĂ
Controlul
ZECE
„Gândirea”
UNSPREZECE
Mecanisme de apărare împotriva rușinii
PARTEA a III-a
Dezarmarea mecanismelor de apărare
DOISPREZECE
Mentalitatea necesară pentru schimbare
TREISPREZECE
Rolul alegerilor
PAISPREZECE
Viitorul mecanismelor dumneavoastră de apărare
Mulțumiri
Lecturi suplimentare
Despre autor Autor: Joseph Burgo
Traducător: Oana Badea
Data apariției: martie 2019 Toate categoriile: Carte >> Carte non-ficțiune >> Lecturi motivaționale >> Psihologie practică Carte >> Books Lovers Speciale >> Bookfest vine la tine Speciale >> Nonfiction Speciale >> Gaudeamus vine la tine Speciale >> Doar TU și Trei Speciale >> Reducerile lunii Speciale >> Pasionați de psihologie și dezvoltare personală Speciale >> Winter Sale Cartepedia Speciale >> Călătorii literare Speciale >> Dragoste la prima citire Editura: Trei Titlu original: Why Do I Do That?: Psychological Defense Mechanisms and the Hidden Ways They Shape Our Lives Pagini: 256 Limba: Română Hârtie: 80g/m Cuvinte cheie: psihologie practică, psihoterapie, autosabotare, inconștient, emoții, self help
- Joseph Burgo – Autor Joseph Burgo este psihoterapeut de familie și cuplu și psihanalist, lucrând atât față în față, cât și online. Este un scriitor prolific, explorând în cărțile sale filonul psihologic al basmelor, și este activ în…
Arta de a fi
Descoperă cartea Arta de a fi de Erich Fromm apărută la editura Trei
Într o lume dominată de consumerism, de goana după avere și onoruri și de falsele rețete pentru fericire, Erich Fromm ne învață cum să ne eliberăm de iluzii și de ideile primite de a gata și cum ne putem exploata energiile lăuntrice pentru a duce o viață cu sens. Trecerea de la existența preocupată de posesie și îmbogățire („a avea”) la un trai bazat pe conștientizarea și dezvoltarea propriilor calități sufletești („a fi”) conduce, în mod iminent, la o stare de iluminare psihică și de bogăție spirituală. Dacă în volumul A avea sau a fi?, Fromm discută soluțiile politico economice pentru o viață autentică, în cartea de față el se oprește asupra tehnicilor individuale de concentrare și de trezire spirituală, de meditație orientală și de autoanaliză în cheie freudiană. Toate acestea sunt menite să sporească puterea noastră de a iubi, de a gândi critic și de a acționa creativ și productiv.
„Autoanaliza și în special exercițiile de respirație și de conștientizare se pot face ori de câte ori nu ești ocupat cu altceva, ca atunci când te afli în metrou sau în avion. Toate aceste prilejuri ar trebui să fie utilizate pentru o formă sau alta de atenție concentrată, în loc să începi să citești o revistă, să vorbești cu cineva sau să visezi cu ochii deschiși. Odată ce ai căpătat obiceiul de a face acest lucru, astfel de situații când nu ai „nimic de făcut” devin bine-venite, deoarece te îmbogățesc și îți procură satisfacție.”
Erich Fromm
Autor: Erich Fromm
Traducător: Raluca Hurduc
Data apariției: martie 2019 Toate categoriile: Carte >> Carte non-ficțiune >> Lecturi motivaționale >> Dezvoltare personală Carte >> Carte non-ficțiune >> Lecturi motivaționale >> Psihologie practică Carte >> Books Lovers Speciale >> Bookfest vine la tine Speciale >> Nonfiction Speciale >> Gaudeamus vine la tine Speciale >> Doar TU și Trei Speciale >> Reducerile lunii Speciale >> Pasionați de psihologie și dezvoltare personală Speciale >> Winter Sale Cartepedia Speciale >> Călătorii literare Speciale >> Dragoste la prima citire Editura: Trei Titlu original: The Art of Being Pagini: 202 Limba: Română Hârtie: 80g/m Cuvinte cheie: sensul vieţii, dezvoltare personală, gândire critică, autoanaliză, exerciţii de respiraţie, ţeluri în viaţă, meditaţie
- Erich Fromm – Autor Erich Fromm (1900–1980), sociolog și psihanalist, s-a format în cadrul Școlii de la Frankfurt, pentru ca în 1933 să emigreze în SUA. Din cărțile sale traduse la Editura Trei, amintim: Arta de a iubi, Budismul Zen și psihanaliza,…
Fată, deschide ochii!
Descoperă cartea Fată, deschide ochii! de Rachel Hollis apărută la editura Lifestyle
Fată, deschide ochii! Nu mai crede toate minciunile despre tine și devino cine ești
Bestseller New York Times
Peste 2 milioane de exemplare vândute! Tradusă în 33 de limbi!
*
Ți-a trecut vreodată prin minte că toți cei din jurul tău și-au rezolvat toate problemele și numai tu n-ai habar ce trebuie să faci? Dacă da, Rachel Hollis îți va spune că e o minciună!
Rachel Hollis și-a format o imensă comunitate online împărtășind sfaturi pentru o viață mai bună și vorbind deschis despre propriile eșecurile. În cartea sa Fată, deschide ochii!, Rachel expune cele douăzeci de minciuni și concepții greșite care ne împiedică adesea să fim eficiente și să ne bucurăm de fiecare zi.
Cu o sinceritate dezarmantă și cu mult umor, Rachel demontează falsitatea unor idei care o făceau cândva să se simtă copleșită și lipsită de valoare, dezvăluind strategiile practice cu ajutorul cărora a reușit să meargă mai departe. La fiecare pas, Rachel nu uită să te încurajeze, să te amuze și chiar să te tragă de urechi, pentru a te convinge să te trezești la realitate și să devii o femeie împlinită și încrezătoare în propriile tale puteri.
Rachel Hollis nu vrea ca această carte să-ți schimbe viața. Ci vrea ca, după ce o vei citi, să te simți mai puternică și astfel să fii în stare să ți-o schimbi singură.
Autor: Rachel Hollis
Traducător: Ianina Marinescu
Data apariției: februarie 2019 Toate categoriile: Carte >> Carte non-ficțiune >> Lecturi motivaționale >> Dezvoltare personală Carte >> Carte non-ficțiune >> Lecturi motivaționale >> Psihologie practică Carte >> Books Lovers Speciale >> Nonfiction Speciale >> Doar TU și Trei Speciale >> Reducerile lunii Speciale >> Pasionați de psihologie și dezvoltare personală Speciale >> Winter Sale Cartepedia Speciale >> Călătorii literare Speciale >> Dragoste la prima citire Editura: Lifestyle Titlu original: Girl, Wash Your Face: Stop Believing the Lies About Who You Are so You Can Become Who You Were Meant to Be Pagini: 240 Limba: Română Hârtie: 80g/m Cuvinte cheie: dezvoltare personală, încredere, atitudine, succes
- Rachel Hollis – Autor Rachel Hollis este autoare de bestselleruri, om de televiziune, speaker motivațional, fondatoare și CEO la Chic Media, o celebră companie specializată în crearea de conținut digital pentru femei. Prezentă în celor mai buni 30 de antreprenori sub 30 de ani – clasamentul celor de la Inc. Magazine –, Rachel are o energie contagioasă, care le dă forță femeilor, ajutându-le să preia controlul asupra propriilor vieți și…
Micro-trauma
Descoperă cartea Micro-trauma de Margaret Crastnopol apărută la editura Trei
Micro-trauma. O abordare psihanalitică a rănilor psihice cumulate
Cum putem înțelege sentimentul cronic de ușoară deprimare, de slabă anxietate sau de indispoziție care nu pare a fi legat de nimic deosebit de traumatic pe care îl trăiesc unii dintre noi? Totul pare să fi fost în regulă – astfel de oameni pot să mărturisească faptul că s-au simțit mai mult sau mai puțin iubiți în cercul familiei lor de origine; ei își pot recunoaște norocul de a avea parte de siguranță materială și de succes personal; ei pot insista asupra faptului că nu este nimic cu adevărat în neregulă în viețile lor. În această carte Margaret Crastnopol explorează rănile psihice micro-traumatice, subtile, care apar în interacțiunile cu persoanele apropiate și care se acumulează și subminează stima de sine a unei persoane, distorsionându-i caracterul și influențându-i relațiile cu ceilalți și identifică anumite tipare de relaționare care duc la șapte tipuri de micro-traume relaționale. Bogată în ilustrări clinice, cartea poate fi utilă studenților, psihologilor, psihiatrilor, terapeuților și tuturor celor care încearcă să înțeleagă modul în care se desfășoară aceste procese distructive și cum pot fi oprite și înlocuite de moduri mai sănătoase de interacțiune.
Data apariției: februarie 2019 Toate categoriile: Carte >> Carte non-ficțiune >> Lecturi motivaționale >> Psihologie practică Carte >> Carte non-ficțiune >> Științe umaniste >> Psihologie și psihanaliză Carte >> Books Lovers Speciale >> Bookfest vine la tine Speciale >> Nonfiction Speciale >> Gaudeamus vine la tine Speciale >> Doar TU și Trei Speciale >> Reducerile lunii Speciale >> Pasionați de psihologie și dezvoltare personală Speciale >> Winter Sale Cartepedia Speciale >> Călătorii literare Speciale >> Dragoste la prima citire Editura: Trei Pagini: 396 Limba: Română Hârtie: 80g/m Cuvinte cheie: psihologie practică, psihanaliză, traumă, deprimare, răni psihice
- Margaret Crastnopol – Autor Margaret Crastnopol este psihanalist, formator și supervizor în cadrul Seattle Psychoanalytic Society, Institute of Contemporary Psychoanalysis, Los Angeles, și William Alanson White Institute of Psychiatry, Psychoanalysis & Psychology. A scris numeroase articole despre subiectivitatea analistului și pacientului, despre problemele privind atașamentul și despre diferite tipuri de micro-traume.
De ce este eficientă psihoterapia
Descoperă cartea De ce este eficientă psihoterapia de Louis Cozolino apărută la editura Trei
Importanța unui martor la experiențele noastre înfricoșătoare nu poate fi niciodată apreciată îndeajuns – cineva dispus să ne însoțească în „zona zero“ a suferinței noastre, ajutându-ne astfel să o acceptăm noi înșine. Istorisirea poveștii noastre altuia ne încurajează să exprimăm coerent o experiență care poate consta doar într-o serie de imagini, senzații fizice și emoții. Povestirea experiențelor noastre într-un mod inteligibil pentru altă persoană ne ajută să le înțelegem într-un mod mai clar, mai responsabilizat. Istorisirea propriei povești ne oferă, de asemenea, șansa de a observa reacția celorlalți, ceea ce ne ajută să înțelegem semnificația afectivă a experiențelor noastre. În plus, istorisirea poveștii noastre celorlalți ne ajută să ne-o amintim altfel, într-un mod care include un martor, transformând-o astfel într-o experiență publică.
Pentru a descoperi procesele care stau la baza schimbărilor psihoterapeutice, trebuie să privim dincolo de particularitățile formelor specifice de psihoterapie și să înțelegem aspectele comune ale evoluției, biologiei și experienței umane. La întrebarea „De ce este eficientă psihoterapia?“, autorul formulează răspunsuri bazate pe fundamente științifice, care se inspiră din diferite tipuri de psihoterapie și țin cont de mecanismele fundamentale de adaptare și schimbare de la nivelul creierului, psihicului și vieții relaționale. Pentru a descoperi calea spre schimbare, trebuie să privim dincolo de cuvinte, diagnostice și problemele manifeste și să cercetăm trecutul îndepărtat al speciei umane și trecutul personal al fiecărui client, schemele de atașament, schemele de statut social, rușinea fundamentală legată de instinctele primitive, mecanismele și efectele anxietății, stresului și traumelor. Numeroase ilustrări clinice completează explicațiile științifice, oferind cititorului interesat un tablou complet al schimbării prin psihoterapie.
Se pare că experiențele legate de lipsa acordajului emoțional din partea părinților declanșează același reflex parasimpatic ca mustrările și abandonul. Astfel, lipsa disponibilității emoționale a părintelui este percepută drept respingere și interpretată în felul următor: „Nu sunt suficient de important, de merituos sau de drăgălaș ca să fiu sigur de apartenența mea la familie“ – ceea ce pare să îți pună viața în pericol, atunci când supraviețuirea ta depinde de protecția oferită de familie. Astfel de experiențe se pot întâlni în cadrul relațiilor de atașament timpuriu, atunci când dorința intensă de apropiere a copilului se lovește de nepăsarea, indiferența sau iritarea unuia dintre părinți sau îngrijitori.
Data apariției: noiembrie 2017 Toate categoriile: Carte >> Carte non-ficțiune >> Lecturi motivaționale >> Dezvoltare personală Carte >> Carte non-ficțiune >> Lecturi motivaționale >> Psihologie practică Carte >> Carte non-ficțiune >> Științe umaniste >> Psihologie și psihanaliză Carte >> Books Lovers Speciale >> Nonfiction Speciale >> Doar TU și Trei Speciale >> Reducerile lunii Speciale >> Pasionați de psihologie și dezvoltare personală Speciale >> Winter Sale Cartepedia Speciale >> Călătorii literare Speciale >> Dragoste la prima citire Editura: Trei Pagini: 320 Limba: Română Hârtie: 80g/m Cuvinte cheie: psihologie, practic, comunicare, experiență, psihoterapie, psihic
- Louis Cozolino – Autor Louis J. Cozolino este profesor de psihologie la Universitatea Pepperdine din Los Angeles. A scris cărți dedicate neuroștiințelor și psihoterapiei.
Arta subtilă a nepăsării
Descoperă cartea Arta subtilă a nepăsării de Mark Manson apărută la editura Lifestyle
#1 New York Times Bestseller
Peste 1 milion de exemplare vândute.
În acest ghid revoluționar, definitoriu pentru o întreagă generație, autorul ne învață că, pentru a fi fericiți, trebuie să renunțăm la a fi „pozitivi” mereu și trebuie, în schimb, să ne perfecționăm în învingerea obstacolelor.
Susținându-și afirmațiile cu cercetări academice și anecdote bine plasate, Manson argumentează că pentru a avea o viață mai bună trebuie să știm nu cum să transformăm lămâile în limonadă, ci cum să le tolerăm mai bine. El ne sfătuiește să ne cunoaștem limitele și să le acceptăm. Aceasta este adevărata sursă a puterii. După ce ne-am acceptat temerile, greșelile și incertitudinile, după ce încetăm să evităm adevărurile dureroase și începem să le înfruntăm, putem găsi curajul și încrederea pe care le căutăm cu disperare.
Adoptând pentru acest manifest un ton sincer și un limbaj direct, fără compromisuri, Manson încearcă să ne trezească la realitate pentru a putea duce o viață mai plină de satisfacții și mai ancorată în concret.
„Unii spun că sunt un idiot. Alții zic că le-am salvat viața. Citiți și decideți singuri!” — Mark Manson
Autor: Mark Manson
Traducător: Florin Tudose
Data apariției: noiembrie 2017 Toate categoriile: Carte >> Carte non-ficțiune >> Lecturi motivaționale >> Dezvoltare personală Carte >> Carte non-ficțiune >> Lecturi motivaționale >> Psihologie practică Carte >> Books Lovers Speciale >> Nonfiction Speciale >> Reducerile lunii Speciale >> Pasionați de psihologie și dezvoltare personală Speciale >> Doar TU și Trei Speciale >> Winter Sale Cartepedia Speciale >> Călătorii literare Speciale >> Dragoste la prima citire Editura: Lifestyle Titlu original: The Subtle Art of Not Giving a F*ck: A Counterintuitive Approach to Living a Good Life Pagini: 240 Limba: Română Hârtie: 80g/m Cuvinte cheie: ghid revoluționar, fericire, dezvoltare personală, perfecționare, cercetări academice, anecdote, cunoașterea limitelor, acceptare, curaj, încredere, satisfacție Locuri în topurile Cartepedia #3 în Topul Cartepedia ‘Lecturi motivaționale’
- Florin Tudose Traducător Mark Manson – Autor Mark Manson este blogger, scriitor și antreprenor în mediul online. Din 2008 până în 2012, a fost consilier de dating pentru sute de bărbați din întreaga lume. Blogul lui, MarkManson.net, este citit în fiecare lună de peste două…
- Mark Manson Autor Florin Tudose – Traducător Florin Tudose este profesor de psihologie clinică şi psihiatrie. Domenii de interes: psihosomatica, psihosexologia, relaţia medic-pacient, psihiatria de legătură. A publicat peste 20 de volume în domeniile de care se ocupă.
Cum să-ți controlezi anxietatea. Ia tot ce e mai bun din griji, stres și temeri
Descoperă cartea Cum să-ți controlezi anxietatea. Ia tot ce e mai bun din griji, stres și temeri de Bret A. Moore apărută la editura Trei
Unul din patru români suferă la un moment dat de anxietate, aceasta fiind, de altfel, cea mai frecventă dintre tulburările psihice din țara noastră. Pentru cei care se confruntă cu stresul crescut, cu îngrijoarea, frica sau panica, autorul oferă o serie de sugestii pentru de a ține sub control anxietatea, chiar și fără ajutorul medicației sau psihoterapiei. După ce discută despre tiparele mentale care exacerbează temerile (gândirea în „alb-sau-negru”, „catastrofizarea” etc.) și despre simptomele somatice ale panicii, autorul propune un larg evantai de tehnici pentru gestionarea anxietății: de la contestarea gândurile iraționale la meditația de tip „minfulness”, de la modificarea rutinelor cotidiene de somn și alimentație, la exercițiile fizice și de relaxare (imagerie), de la reorganizarea mediului la expunerea treptată la evenimentele înfricoșătoare. Cartea se adresează publicului larg, dar e un instrument util și pentru psihiatri, psihologi clinicieni și psihoterapeuți.
Cuprins extins: Cuprins
Mulţumiri
Anxietatea: o introducere
Capitolul 1. Nu pot controla modul în care îmi funcţionează creierul, nu-i aşa?
Capitolul 2. Cum îmi pot antrena mintea să nu se îngrijoreze?
Capitolul 3. Ce este mindfulness?
Capitolul 4. Rutinele şi obiceiurile nu sunt chiar atât de importante, nu-i aşa?
Capitolul 5. Mi e teamă să fac sport… aşadar, cum ar putea să mă ajute?
Capitolul 6. Nu am timp să mă relaxez!
Capitolul 7. Ce înseamnă să îmi gestionez mediul?
Capitolul 8. Oare nu pot să mă feresc de lucrurile de care mă tem?
Capitolul 9. Cum pot să preiau controlul asupra panicii înainte ca ea să pună stăpânire pe mine?
Capitolul 10. Dar dacă am nevoie de ajutor de specialitate?
Capitolul 11. Încearcă-le! Citate şi sfaturi pentru ameliorarea anxietăţii cât să îţi ajungă un an Autor: Bret A. Moore
Traducător: Cătălina-Adriana Petria
Data apariției: noiembrie 2016 Toate categoriile: Carte >> Carte non-ficțiune >> Lecturi motivaționale >> Ghiduri practice Carte >> Carte non-ficțiune >> Lecturi motivaționale >> Psihologie practică Carte >> Books Lovers Speciale >> Nonfiction Speciale >> Doar TU și Trei Speciale >> Reducerile lunii Speciale >> Pasionați de psihologie și dezvoltare personală Speciale >> Winter Sale Cartepedia Speciale >> Călătorii literare Speciale >> Dragoste la prima citire Editura: Trei Titlu original: Taking control of anxiety: Small Steps for Getting the Best of Worry Pagini: 248 Limba: Română Hârtie: 80g/m Cuvinte cheie: terapie, axietate, vigilență, psihoterapie, temeri Locuri în topurile Cartepedia #95 în Topul Cartepedia ‘Lecturi motivaționale’
- Bret A. Moore – Autor Bret A. Moore, psiholog clinician american, este autorul unor cărți dedicate tulburărilor de anxietate, psihofarmacologiei și stresului posttraumatic.